Vágólapra másolva!
Csütörtökön délelőtt megállapodott egymással Szeiler József, az FTC Rt. vezérigazgatója és Garami József, a labdarúgó csapat szakmai igazgatója arról, hogy a mesteredző újabb egyéves szerződést ír alá a Ferencvárossal.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Garami József így a csapatnál 2004. június 30-ig látja el a szakmai igazgatói feladatokat. A hosszabbítást az indokolta, hogy az FTC Rt. vezetése rendkívül eredményesnek ítélte Garami József eddigi munkáját, és mindenképpen rá kívánták bízni a további szakmai munkát. A két fél közötti tárgyalások csak rövid ideig tartottak, mivel Garami József is folytatni kívánta a megkezdett munkát, így gyakorlatilag csak néhány formaságot illetően kellett egyeztetni.

A megállapodást követően Szeiler József a következőket mondta: "Az elmúlt napokban meglepetéssel tapasztaltuk, hogy egyes sajtóorgánumokban olyan hírek jelentek meg, mely szerint a Ferencváros nem Garami Józseffel képzeli el a jövőt. Szeretném kijelenteni, hogy ezek az állítások minden alapot nélkülöztek, hiszen fel sem merült bennünk annak a szándéka, hogy váltsunk a szakmai igazgatói poszton. Garami József teljesítette azt, amit célul tűztünk ki elé, azaz fokozatosan átformálta a csapat keretét, kialakított egy stabil játékrendszert, és olyan alapokat rakott le, melyekre bátran építkezhetünk. Időközben az eredményességre sem lehetett panaszunk, hiszen tavaly hatalmas hátrányt ledolgozva végig harcban voltunk a bajnoki címért, és végül a második helyen végeztünk a bajnokságban. Az UEFA-kupában megfelelően szerepelt a csapat, a Magyar Kupában jelenleg ott vagyunk a legjobb négy között, a bajnokságban pedig egy pont hátránnyal a második helyen állunk, azaz esélyünk van a 28. bajnoki cím megszerzésére. Úgy gondoljuk, hogy Garami József személye garancia a további sikeres szakmai munkára, ezért örömmel vettük, hogy igent mondott a szerződéshosszabbításra."

Nem kezdődhet később a Fradi-Videoton/sport/magyarfoci/20030325nemkezdodhet.htmlLipcseit bizonyíték hiányában felmentették/sport/magyarfoci/20030325lipcseit.htmlA Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20030322aborsodi.html

Garami József a következőképpen kommentálta a szerződés meghosszabbításának tényét: "Örülök annak, hogy a vezetők újabb ajánlatot tettek nekem, és el kell mondanom, hogy szinte egyáltalán nem gondolkoztam, mielőtt rábólintottam volna. Megtisztelő, hogy Magyarország legnépszerűbb klubjánál velem képzelik el a jövőt. A magam részéről úgy gondolom, hogy a másfél éve elkezdett munkának még nem értünk a végére, és az újabb egy év komoly lehetőséget jelent számomra arra nézve, hogy megvalósítsam a kezdeti elképzeléseimet. A Ferencvárosnál jelenleg minden feltétel adott ahhoz, hogy egy edző nyugodtan dolgozhasson, és a jelenleginél szebb feladatot, nagyobb kihívást nehezen tudok elképzelni."

Garami József egyébként a következő impozáns statisztikával rendelkezik a Ferencváros szakmai igazgatójaként: Harminchét bajnoki mérkőzésen huszonöt győzelmet aratott a csapata, öt alkalommal döntetlent ért el, és hétszer kikapott. Mindez 72,1 százalékos teljesítményt jelent, a gólkülönbség 72-27. Ami a tétmérkőzéseket illeti, nyegyvenhat találkozón harmincegy győzelem, hat döntetlen és kilenc vereség (71,7 %) a mérleg, 88-34-es gólkülönbséggel. A csapat hálója huszonöt alkalommal érintetlen maradt.