Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó bajnokság 28. fordulójának rangadóján a Deportivo Francisco Fran hajrában lőtt góljával legyőzte a Real Sociedadot, így a két együttes helyet cserélt a tabellán. Az Alavés-Mallorca derbin nem született gól, a többi vasárnapi találkozón pedig egy-egy gól döntött: a Racing a Sevillát, a Bilbao az Atléticót verte hazai pályán, míg a Málaga az Osasuna, a Huelva pedig a Valladolid otthonában diadalmaskodott.
Forrás: EPA
A tíz perc alatt duplázó Mo-rientes volt a forduló hőse
Fotó: EPA


Fernando Morientes szombaton a Rayo Vallecano ellen nemcsak 27. születésnapját ünnepelte, hanem 250. Primera División-mérkőzését is játszotta (de a 250-ből mindössze 82 volt teljes 90 perc). Szombaton 101. és 102. bajnoki gólját szerezte a Mór (El Moro), mindehhez tíz percnyi játékra volt szüksége. Legutóbb 2002. április 14-én, az Osasuna ellen talált a hálóba bajnokin, azaz majdnem egy évre volt szüksége a századik után a százegyedikhez. Morientesnek egyébként a Rayo Vallecano a kedvenc ellenfele, eddig nyolc bajnokin kilenc gólt rúgott a legkisebb madridi csapatnak.

A Primera Division állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030406aprimera.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020830primera.htmlTippelj!http://www.tippelj.huFigo félti madridi helyét Beckhamtől/sport/focivilag/20030404beckhamronaldo.html

"Roppantul örülök a két gólomnak, mert ennél nagyszerűbb módját nem tudom elképzelni a 27. születésnapom ünneplésének, ez a legszebb ajándék, amit magamnak adhattam. A meccs legcsodálatosabb eleme az eredmény, meglehet, nem érdemeltünk három gólt, de az a lényeg, hogy győztünk. Ebben a pillanatban sok ember jutott az eszembe, de inkább nem mondom, hogy kik. Amikor berúgtam a gólokat, semmi különösre nem gondoltam, semmi különöset nem éreztem, pláne nem elégtételt. Tudják, mi jutott eszembe? Az a pillanat, amikor 21 évesen a Real Madrid játékosa lettem" - nyilatkozta Morientes a mérkőzés után. "Engem nem érdekelnek a riválisaink eredményei, csak az a fontos, hogy nyerjük a saját meccseinket, és elsők legyünk. Ilyen csapat a Real Madrid, tudunk fordítani bármilyen állásból. Lehet, hogy a válogatottjaink fáradtak voltak, de én nem. Volt időm rápihenni a meccsre" - mondta a 28. forduló hőse, akit talán némileg indokolatlanul mellőznek annyira Madridban.

Primera División, 28. forduló:
Racing Santander - Sevilla 1-0 (1-0)
gól:
Guerrero (42., 11-esből)

Alavés - Mallorca 0-0

Athletic Bilbao - Atlético Madrid 1-0 (0-0)
gól:
Ezquerro (83.)
piros lap: Contra (89., Atlético Madrid)

Osasuna - Málaga 0-1 (0-0)
gól:
Romero (58.)

Valladolid - Recreativo Huelva 0-1 (0-1)
gól:
Molina (21.)

Deportivo - Real Sociedad 2-1 (1-1)
gól:
Capdevila (43.), Fran (82.), illetve Nihat (15.)

Ch. Gáll András