Vágólapra másolva!
Három csapat is nagyon sima, 3-0-s győzelmet aratott az olasz labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában. A Lazio szinte a kegyelemdöfést adta meg a kiesőjelölt Comónak, a Brescia az Atalantát lökte a másodosztály szélére, míg a Chivo az Udineset intézte el. A forduló rangadóján a bajnoki címről álmodó Inter otthon nem tudott nyerni a Roma ellen.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Kimozdulva Udine városából gyakorlatilag értékelhetetlen teljesítményt nyújt a Serie A egyik élcsapatának számító Udinese, amely a hazai mérlegével (nyolc győzelem, négy döntetlen, egy vereség) akár bajnokesélyes is lehetne, ám éppen ez védi meg a kieséstől. Idegenben ugyanis a gárda tizennegyedik mérkőzésén kilencedik zakóját szenvedte el, ezúttal a Chievo gázolt át a csapaton.

A veronai kiscsapat ezzel csak azért nem lépett előbbre, mert szombaton a Parma is győzött (a Milant verve meglepetésre), s Fiore, Corradi, valamint Claudio Lopez találatával a Lazio is begyűjtötte a három pontot.

A Serie A állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030405aserie.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020910serie.html

A második Inter mindenképp győzni akart az idén gyengélkedő Roma ellen, ugyanis a Juventus szombati győzelme után már hat ponttal vezetett a tabellán. A gól nélküli első félidőt egy fantasztikus második követte. Rögtön az első percben vezetést szerzett a Roma, Cassano húszméterről talált be. Hat perccel ezután Di Biagio ötvenméteres indítását Vieri kapta, majd lefutotta Aldairt, és ballal Pelizzoli alatt a kapuba lőtt.

Az egyenlítés után megtáltosodott az Inter: az 59. percben négy védőt megbolondítva Recoba lőtt kapufás gólt, majd a 77. minutumban Emre is betalált tizenhat méterről. A Capello-alakulat azonban nem adta fel, a hajrában két perc alatt egalizált. Előbb Panucci fejesét Di Biagio a saját kapujába kotorta, majd a csereként beállt Montella a forduló gólját lőve egyenlített: a csatár a tizenhatos jobb oldaláról - ball lábbal, csodás csavarral - vette be a nyújtózkodó Toldo hálóját.

És még ezek után volt egy-egy kapufa Tottitól és a végére beálló Batistutától - az argentin ugye már nem a Romában, de a Cúper-csapatban igyekszik -, no meg egy félelmetes Montella-löket, minden idők egyik legjobb, legizgalmasabb 45 percét focizták össze. Az Inter jól lemaradt a Juvétól, Lippiék köszönhetik szépen a lelkes és felszabadult Farkasoknak.

Serie A, 27. forduló:
Brescia - Atalanta 3-0 (2-0)
gól:
Appiah (29.), Baggio (44.), Petruzzi (87.)
kiállítva: D. Zenoni (36.)

Chievo - Udinese 3-0 (2-0)
gól: Bjelanovic (10.), Cossato (33.), Pellisier (68.)

Lazio - Como 3-0 (2-0)
gól: Fiore (5.), Corradi (16.), C. Lopez (68. - 11-esből)

Perugia - Bologna 1-1 (1-0)
gól:
Vryzas (31.), illetve Signori (66.)

Piacenza - Modena 3-3 (1-2)
gól:
Di Francesco (8., 64.), Maresca (89.), illetve Milanetto (21., 23. - mindkettőt 11-esből), Vignaroli (83.)

Reggina - Empoli 1-0 (0-0)
gól:
Nakamura (57., 11-esből)

Internazionale - Roma 3-3 (0-0)
gól:
Vieri (52.), Recoba (59.), Emre (77.), illetve Cassano (46.), Di Biagio (82., öngól), Montella (84.)