Vágólapra másolva!
A Zalaegerszeg futballcsapata címvédő létére bár nem jutott be a Borsodi Liga felsőházába, ennek ellenére Bozsik Péter edzőt nem mozdítják el a kispadról, a fiatal tréner nyárig biztosan irányítani fogja a zalai egyletet.
Forrás: MTI
Bozsik a távolba néz, ám csak a nyári hónapokig láthat el
Fotó: MTI


A szurkolók ugyanis nehezen emésztik meg, miszerint a Ferencváros, az Újpest, az MTK és a Debrecen együttese helyett a Békéscsaba, a Kispest, a Dunaferr gárdája látogat Egerszegre, sokan ezért úgy vélik, a gyakran 8-10 ezres nézősereg tavaszra 2-3 ezresre apad.

A zalai megyeszékhelyen ugyancsak megosztja az embereket Bozsik Péter személye. Többen azt vetik a szemére, hogy egyeseknek túl sok bizalmat szavazott - elsősorban Egressyt emlegetik -, másoknak viszont alig adott lehetőséget a bizonyításra, s itt mindenekelőtt a csereként is legtöbbször gólt szerzett Radu Sabóra, valamint Koplárovics Bélára céloznak a kritikusok. Persze sokan azért nem felejtették el olyan hamar, hogy tavaly Bozsik Péter irányításával nyerte története első bajnoki aranyérmét a népszerű Zete.

Néhányan ugyan már a hétfő esti igazgatósági ülés előtt tudni vélték, miszerint Bozsiknak mennie kell, ám ez koránt sincs így, hiszen a vezetők csak nyáron képzelik el a váltást. Igaz, Bozsik korábban szóban egyeztetett Nagy Ferenc menedzserrel a folytatásról, ám a kudarc után csekély az esély a szakvezető maradására nyár után is.

A Borsodi Liga menet-rendje és eredményei/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.htmlA bajnokság állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20030405aborsodi.htmlTippelj!http://www.tippelj.hu

Hivatalos döntés hétfőn késő estére, de leginkább kedd délelőttre várható a ZTE-nél, ám a jól értesültek szerint Csank Jánost mindenki szívesen látná a zalaegerszegi kispadon, és a sikeres szakember költözését elősegítheti, hogy Siófokon télen komoly anyagi gondok merültek el, s csak a játékosok, valamint a szakmai stáb hűségnyilatkozatának köszönhetően nem széledt szét a csapat, sőt bravúrral - éppen a ZTE-t megelőzve - bejutott a legjobb hat közé.

Arról nem is beszélve, hogy Zalaegerszegen stabil az anyagi háttér, mivel az e-on céggel ötéves élő szerződése van a klubnak, márpedig Csank arról is híres, hogy ő nem "olcsó János", és szeret nyugodt körülmények közepette dolgozni.

Bánki József