Vágólapra másolva!
Már napokkal ezelőtt hivatalos levélben kérte az Izraeli Labdarúgó Szövetség az MLSZ vezetőitől, hogy szeretné Magyarországon lebonyolítani két, soron következő Eb-selejtezőjét. Az izraeli A válogatottnak és az U21-es együttesnek június 6-án és 7-én Szlovénia az ellenfele, szeptemberben pedig Máltát fogadja a közel-keleti válogatott.

A Magyar Labdarúgó Szövetség válaszlevelében jelezte, amennyiben az UEFA hozzájárul ahhoz, hogy az izraeliek a júniusi, Szlovénia elleni mérkőzéseket egy nappal korábban lejátszhassák, úgy a magyar szövetség részéről semmilyen akadálya nincs a rendezésnek. Mi több, az MLSZ vezetői a levélben tudatták az izraeliekkel, szívesen látják őket Magyarországon, és minden segítséget megadnak az Eb-selejtezők biztonságos és gördülékeny lebonyolításához.

Az Eb-selejtezők menet-rendje és eredményei/sport/focivilag/20020905azebselejtezok.htmlAz 1. csoport állása/sport/focivilag/200209051csoport.html

A kérdés ezek után már csak az, vajon az UEFA engedélyezi-e az egy nappal korábbi kezdéseket, továbbá a honi stadionok közül melyek alkalmasak a biztonságos rendezéshez. Ez ügyben a Puskás Ferenc-stadion mellett a Ferencváros Üllői úti, valamint az Újpest Megyeri úti stadionja merült fel esetleges helyszínként, azaz amennyiben létrejön az Izrael-Szlovénia találkozó Magyarországon, azt mindenképpen Budapesten rendeznék.

Az izraeliek hazai mérkőzései:
április 30.: Izrael-Ciprus, Palermo
június 7.: Izrael-Szlovénia, ?
szeptember 10.: Izrael-Málta, ?

Bánki József