Társoldalunk:

Fradi-MTK örökrangadóval kezdődik a rájátszás

Hétfőn délben a Magyar Labdarúgó Liga hattyú-házi központjában került sor a labdarúgó Borsodi Liga rájátszásának sorsolására. A felsőház programjának kialakításakor rögtön probléma adódott, hiszen a liga vezetői még a sorsolás megkezdése előtt bejelentették, hogy az MLL elnökségi döntése értelmében az FTC és az MTK együttesének rögtön az első fordulóban kell megmérkőznie.

Játék
Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!tippelj.hu

Mindkét fővárosi klubnak köztudottan Várszegi Gábor a tulajdonosa, és bár az illetékesek nem indokolták meg határozatukat, nem nehéz kitalálni, hogy az esetleges csalások elkerülése végett szerették volna minél korábban megrendezni a mérkőzést.

A döntés ellen Fülöp Ferenc, az MTK klubigazgatója, valamint Szeiler József, a Ferencváros ügyvezetője azonnal tiltakozott, s ami ugyancsak érdekes, a többi klub képviselői sem értették, mi szükség van az irányított sorsolásra. Utóbbiak kijelentették, a korábbi tapasztalatok alapján kétségük sincs afelől, hogy korrekt körülmények között, sportszerű találkozón dől el a pontok sorsa az örökrangadón.

A liga végül engedett, ám a sors iróniája, hogy a vak véletlen mégis Ferencváros-MTK derbit rendelt a rájátszás első körében, míg az Újpest a Siófokot, a Debrecen a Győrt fogadja.

Ami biztos: a Fradi-MTK örökrangadóra pénteken 18 órakor kerül sor, s a találkozót az m2 is élőben közvetíti.

"A kék-fehérekkel az elmúlt években rendre nagyon feszült, ideges, kiállításokkal tarkított meccseket játszottunk, ezért is érthetetlen, miért gondolták azt a ligában, hogy esetleg tisztátalan körülmények között tudnánk le az örökrangadót" - kommentálta az eseményeket Garami József, a Ferencváros szakmai igazgatója. "A többi egyesület részéről külön sportszerűnek tartom, hogy visszautasították a bántó feltételezést és szolidaritásukról biztosítottak bennünket és az MTK-t."

Bánki József

KAPCSOLÓDÓ CIKK