Vágólapra másolva!
A vártnál jóval gyengébb szereplés miatt 13 millió forintos büntetéssel sújtotta a játékosokat a ZTE vezetése. Az biztos azonban, hogy egyelőre Bozsik Péter marad a tavalyi bajnok futballcsapat szakvezetője, de szerződésének meghosszabbításáról csak az elkövetkező napokban, egy héten belül döntenek.

A hétfői, késő éjszakába nyúló igazgatósági ülésén a ZTE vezetése a vártnál jóval gyengébb szereplés miatt, 13 millió forintos büntetéssel sújtotta a labdarúgókat. Miután meghallgatták Bozsik Péter vezetőedző beszámolóját, döntöttek arról is, egyelőre marad a tavaly a tavalyi bajnokcsapat szakvezetője, de szerződésének meghosszabbításáról csak az elkövetkező napokban, egy héten belül döntenek.

A döntéseket Lang József klubelnök így kommentálta: "Mondhatjuk, hogy az alsóházi rájátszásban prémium nélkül játszik a csapat, legalábbis ezt a büntetési tételt mindenképpen bevasaljuk a játékosokon. Bozsik Péter szerződése június 30-ig érvényes, az igazgatósági ülésen megerősítettük a posztján, az utódlás kérdése pedig még fel sem vetődött a vezetőség körében."

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Érdeklődésünkre, hogy nem gondolt-e lemondásának felajánlására, illetve hallott-e arról, miszerint nyártól más tréner érkezhet a ZTE-hez, a 41 éves edző ezt válaszolta: "Nem merült fel bennem, hogy fel kellene állnom, bár engem is megviselt a kudarc, elvégre minimum pikáns, hogy a bajnokcsapat nem kerül az első hat közé. Az elkövetkezendő egy-két hétben sok minden tisztázódhat a személyem körül is, mindenesetre nekem még senki sem szólt, hogy más edzővel képzelik el a jövőt."

Információnk szerint amennyiben a ZTE vezetői hamarosan felveszik a kapcsolatot az általuk elképzelt új trénerrel, Bozsik kezdeményezi a közös megegyezéses válást, hiszen ez esetben bölcsebb, ha az új edző már a rájátszásban elkezdheti építeni a jövő évi együttest. Viszont ha marad a jelenlegi szakvezető, nagy változások várhatók a keretben, mivel Bozsiknak már jó ideje komoly problémája van néhány futballistával, közülük is elsősorban a válogatott Keneseivel.

Bánki József