Társoldalunk:

A Real kétgólos előnnyel utazhat Manchesterbe

A hazai pályán játszó, címvédő Real Madrid az első mérkőzésen kétgólos győzelmet aratott a Manchester United ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A nap másik találkozóján az Ajax a Milant fogadta, ezen a mérkőzésen nem esett gól. A visszavágókat április 23-án, szerdán rendezik.

SMS-ben a Bajnokok Ligájáról
Ön akkor is rögtön megtudhatja a meccsek eredményeit, ha se internet, se tévé, se rádió nincs a közelben. Csupán egy SMS-t kell küldenie nekünk, és mi mindenről informáljuk!

Részletek>>>

Az előzetes várakozások meglehetősen magasak voltak a madridi találkozóval szemben, de szerencsére mindkét együttes hozta azt, amit vártak tőle, így az összecsapás rendkívül látványos futballt hozott. Mind a Real, mind a Manchester a lehető legjobb összeállításban kezdte a meccset, és bár a vendégeknél papíron csak egy csatár volt a pályán Ruud van Nistelrooy személyében, a MU meglepően támadóan lépett fel, és az első percekben egyértelműen Alex Ferguson akarata érvényesült. Az angolok előtt azonban hiába adódott két kecsegtető lehetőség is, azokat nem tudták kihasználni, míg a másik oldalon Figo helyzet nélkül is képes volt betalálni, bár arról órák hosszat lehetne vitatkozni, hogy a végül a kapu felső sarkában kikötő labdát beadásnak vagy lövésnek szánta-e.

Real Madrid - Manchester 3-1
A gól mindenesetre jól jellemezte a Real játékát: a portugál ugyanis nem a megszokott helyéről, jobbról érte el a találatot, hanem a bal oldalról, a madridiak rengeteg mozgással igyekeztek zavarba hozni a vendégeket. A hazaiak ráadásul kihúzták a MU méregfogát azzal, hogy Beckhamet és Giggset is leradírozták a pályáról: Silvestre ugyan igyekezett felmenni a bal szélen, de beadásai nem a legpontosabbak voltak, és a manchesteriek támadásaiban így nem volt sok átütő erő. A hazaiak a középpályán erőfölényt harcoltak ki, és mivel Zidane elképesztően jól futballozott (a franciának az egész meccsen három rossz passza volt, pedig átadásaival nem mindig a legközelebbi embert kereste), a Real második gólja teljesen megérdemelt volt.

A szünetben egyik tréner sem cserélt, és a második játékrész gyors ütésváltással kezdődött: Raúl találatára (amelyben Barthez mintha egy kicsit ludas lett volna) Van Nistelrooy szinte azonnal válaszolt, és így továbbra is izgalmas maradt a meccs. A holland egyébként a 11. találatát szerezte a BL mostani kiírásában, és ezzel új rekordot állított fel, egy sorozatban ugyanis még soha senki nem tudott ennyiszer eredményes lenni. A MU játéka valamivel nyíltabb lett, a Real viszont így kedvére kontrázhatott, aminek köszönhetően hol az egyik, hol a másik kapu került veszélybe.

A vendégeknél azonban Van Nistelrooynak többször is vissza kellett lépnie a labdákért, így viszont középen nem maradt senki, aki megjátszható lett volna. Ferguson mester ennek ellenére egészen az utolsó percekig várt Solskjaer becserélésével, és a norvég ezúttal nem tudott csodát tenni. Az eredmény nem változott, a Real tehát nagy lépést tett a továbbjutás felé, ugyanakkor a Manchestert sem szabad leírni az szerzett találat miatt. Egyvalami biztos: a visszavágót is érdemes lesz megnézni.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK