Társoldalunk:

A Real kétgólos előnnyel utazhat Manchesterbe

Játék
Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!tippelj.hu

A madridi sztárparádéhoz képest az Ajax-Milan összecsapás kevesebb látványosságot ígért, és sajnos a csapatok nem cáfoltak rá az előzetes várakozásokra. Ebben különösen a Milan volt a ludas, amely az első húsz percet leszámítva szinte a legcsekélyebb erőfeszítést sem tette meg annak érdekében, hogy gólt szerezzen.

Egy Sevcsenko-lövésen kívül, amit Lobont nagy bravúrral hárított, a milánóiak egyáltalán nem veszélyeztették a hazaiak kapuját: igaz, a vendégek középpályás-sorában nem sok kreatív focista volt, ez a kitétel csupán Ruí Costára lehet igaz, a portugál azonban teljesen eltűnt a mezőnyben. Helyette Ambrosini és Gattuso próbálta "fegyelmezni" a hazaiakat már a középpályán, és ez egy kicsit meg is fogta az amszterdami csapatot.

Ajax - Milan 0-0
Ráadásul az olaszok védelme is kiválóan futballozott, Maldini végig hibátlanul játszott, és a többiek sem nagyon rontottak. Eleinte Trabelszi felfutásai még okoztak némi veszélyt Dida kapuja előtt, de aztán ez a veszély is elmúlt. Az Ajax ugyan végig mezőnyfölényben játszott, és többet birtokolta a labdát, ám ezzel nem sok mindent ért, mert a tizenhatos előtt élő falba ütközött, ráadásul Ibrahimovicnek sem ment a játék.

A gól nélküli döntetlen tökéletesen megfelelt a játék képének, és ez az eredmény a Milannak kedvez, ugyanakkor a rossoenróknek hazai pályán már focizniuk is kell majd, ha tovább akarnak jutni. Arról nem is beszélve, hogy az Ajax a csoportmérkőzések második körében a Valencia, az Arsenal és a Roma ellen is 1-1-es döntetlent ért el idegenben, márpedig ezzel most tovább is jutna.

KAPCSOLÓDÓ CIKK