Társoldalunk:

Del Bosque elégedett, de óvatos

Az AC Milan és az Ajax Amsterdam vezetőedzője is elégedett volt a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében elért 0-0-s döntetlennel.

A szerdai mérkőzésen inkább a hollandok akarata érvényesült, de igazán komoly gólhelyzetet csak egyszer sikerült kialakítaniuk, míg az olaszok játékán egyértelműen látszott, hogy egyetlen céljuk a vereség elkerülése.

"Teljes mértékben elégedett vagyok az eredménnyel, hiszen hazai pályán elég lesz egyetlen góllal győznünk" - mondta a találkozót követően Carlo Ancelotti, a milánóiak trénere. A szakvezető szerint csapata azért nem nyert, mert játékosai nem futballoztak elég agresszíven, s átengedték az irányítást az ellenfélnek.

"Még minden nyitott, de a San Siróban mi leszünk az esélyesebbek, hiszen otthon sokkal veszélyesebbek szoktunk lenni, mint idegenben" - mondta Ancelotti.

Ronald Koeman, az Ajax mestere sem szomorkodott amiatt, hogy nem sikerült előnyt kiharcolniuk az április 23-án sorra kerülő milánói visszavágóra: "Semmi okunk az elkeseredettségre, hiszen korábban bebizonyítottuk, bárhol képesek vagyunk gólt szerezni és számunkra már az 1-1 is elegendő lenne az elődöntőbe kerüléshez."

Az egykori kiváló védő nem csak az eredménnyel, hanem együttese teljesítményével is elégedett volt: "Annak ellenére jól játszottunk, hogy kevés gólszerzési lehetőségünk adódott. A Milan rendkívül zártan futballozott és nem találtunk rést a védelmén. Azt hiszem az is óriási szó, hogy egy ilyen ellenféllel szemben végig mi irányítottunk."

A párharc győztese az Internazionaléval, vagy az FC Valenciával találkozik az elődöntőben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK