Vágólapra másolva!
A szakemberek és a szurkolók többsége Celtic Glasgow-Lazio finálét vár(t), de az UEFA-kupa elődöntőjének csütörtöki első felvonása után már az a valószínűbb, hogy portói házidöntőre kerül sor május 21-én Sevillában.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A Boavista ugyanis 1-1-et játszott Skóciában, míg az FC Porto hazai pályán 4-1-es sikert aratott az olaszokkal szemben.

"A játékosaim csalódottak és bosszúsak, de én nem vagyok az. Ez nem a kötelező optimizmus megnyilvánulása, valóban bízom abban, hogy a visszavágón győzhetünk a Boavista otthonában. Biztos vagyok abban, hogy legalább egy gólt szerzünk, s bejutunk a fináléba" - mondta Martin O'Neill, a Celtic vezetőedzője.

A tréner akár saját csapatának közelmúltból vett példájával is érvelhetett volna, hiszen a világhírű skót együttes az előző körben szintén 1-1-et játszott hazai pályán az FC Liverpoollal, majd az angliai visszavágón 2-0-ra nyert.

"Továbbra is 50-50 százalék a két csapat esélye, még minden megtörténhet. Nem játszottunk látványosan, de ennek egyedüli oka, hogy kiváló együttes volt az ellenfelünk. Optimista vagyok, de a negyeddöntőből is kiindulva azt kell mondanom: még roppant nehéz lesz a dolgunk - értékelt visszafogottan Jaime Pacheco, a Boavista edzője.

A másik portói csapat valószínűleg még saját szurkolóit is meglepte azzal, hogy Claudio Lopez 6. percben szerzett góljára négy találattal válaszolt.

"Semmit sem érünk ezzel, ha nem jutunk a döntőbe. Mindenkit óva intek az elbizakodottságtól, még csak a párharc felén vagyunk túl" - mondta Jose Mourinho, az utánpótlás-válogatott Buzsáky Ákos klubjának szakmai irányítója. "Roppant nehéz csatára számítottunk, de nagyszerű ellenfelünk ezúttal gyengén játszott. Ez azonban nem jelenti azt, hogy Rómában könnyű dolgunk lesz. Tökéletesen kell felkészülnünk, mert az olaszok saját közönségük előtt bármire képesek lehetnek."

Roberto Mancini, a Lazio vezetőedzője gondolni sem akar a kiesésre, bár még nem tudja, hogy miért maradt el csapata a várakozásoktól: "Fogalmam sincs, hogy mit csináltunk rosszul, ki kell elemeznünk a találkozót. Azt muszáj elismernem, hogy a Porto nagyszerűen futballozott, ilyen tökéletes ellenfelünk még nem volt ebben a szezonban. Minden szempontból jobbnak bizonyultak, egyenlítő góljuk után már esélyünk sem volt."

A két visszavágóra április 24-én kerül sor.