Vágólapra másolva!
Ryan Giggs, a Manchester United 29 éves játékosa biztos benne, hogy a szezon végén eladják. Pedig a 39-szeres walesi válogatott, aki 16 éves korától a United szerződtetett labdarúgója, minden pénzt megadna azért, hogy maradhasson álmai csapatában - írja a The Sun vasárnapi kiadása.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Giggs 1990. december elsején írt alá a Unitedhez, s azóta 336 ligameccsen 78 gólt szerzett, a legutóbbit szombaton, a St. James' Parkban, a Newcastle felett aratott szenzációs, 6-2-es győzelem alkalmával. Giggs pazarul futballozott a rangadón, két gólpasszt is adott 45 percnyi játék alatt, a második félidőben már pihent, készülve a szerdai, Highbury-ben sorra kerülő, Arsenal elleni csúcsrangadóra.

Giggs összesen 483 mérkőzésen lépett pályára a MU színeiben és 115 gólt lőtt, momentán ő a keret rangidőse, senki sem játszik olyan régen a klubban, mint ő. Csakhogy Sir Alex Ferguson az elmúlt két évben csaknem száz millió fontot költött erősítésekre - hirtelenjében Ruud Van Nistelrooyt, Rio Ferdinandot és Juan Sebastian Verónt említhetjük -, s a további vérfrissítés csak úgy lehetséges, ha valakit eladnak. És ígiggs meg van győződve róla, hogy az a valaki ő lesz.

Newcastle-ból üzent a MU a Realnak/sport/focivilag/20030412newcastlebol.htmlA Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030412apremiership.html

Az Internazionale például akár 15 millió fontot (5,5 milliárd forintot) is hajlandó kifizetni a 30. születésnapját november 29-én ünneplő Giggsért. Akinek - mellesleg - még három év hátra van a jelenlegi szerződéséből. Giggsnek egyébként csütörtökön lánya született barátnőjétől, Stacey Cooktól - a vártnál két hónappal korábban.

A walesi középpályásnak idén nem nagyon ment, különösen a szezon elején, és a közönség többször is kifütyülte. Az utóbbi időben azonban kezdett magára találni, s például Newcastle-ban kiemelkedően játszott. Ami az esetleges pótlást illeti, Luis Figo neve is felmerült, aki abban az esetben érkezhetne a csapathoz, ha Beckham Madridba szerződne.

Ch. Gáll András