Vágólapra másolva!
Nem akármilyen mérkőzéseket rendeztek az elmúlt héten, ám éppen ez alaposan megnehezítette az álomcsapat összeállítását: amelyik együttes a BL-ben villogott, az a hét végén gyengébben szerepelt, és viszont (gondoljunk csak a Real Madridra és a Manchester Unitedre). A tizenegybe kerüléshez így az is elég volt, ha valaki legalább az egyik alkalommal kiváló teljesítményt nyújtott.
Ricardo (portugál, Boavista): A portói gárda a Celtic ellen idegenben elért 1-1-es döntetlennel nagy lépést tett az UEFA-kupa döntő felé, és mint a mostani kupasorozatban oly sokszor, megint a csapat kapusa volt az eredmény egyik fő letéteményese. Ricardo ezúttal is remekül védett, és a koronát a teljesítményére Henrik Larsson büntetőjének hárításával tette fel.
Stefano Lucchini (olasz, Empoli): A Serie A-ban a kiesés ellen küzdő Empoli gárdája három hét után tudott ismét nyerni, és a Chievo elleni győzelemből a fiatal jobbhátvéd Lucchini is nagyrészt vállalt. A védő nem csak sikerrel állta útját a veronai támadásoknak, hanem ő szerezte a csapat győztes találatát is, ami Lucchini első gólja volt a legjobbak között.Alessandro Nesta (olasz, AC Milan): A milánói gárda meglehetősen jó hetet zárt, hiszen előbb a BL-ben ért el idegenben gól nélküli döntetlent az Ajax otthonában, majd a városi derbin az Inter ellen sikerült nyernie 1-0-ra. Mint látható, a rossonerók egyik találkozón sem kaptak gólt, vagyis elsősorban a védelmük remekelt, és a hátsó alakzatból különösen Nesta emelkedett ki.Paolo Montero (uruguayi, Juventus): A torinói együttes kissé tartalékosan lépett pályára a Barcelona ellen a Bajnokok Ligájában, ám az 1-1-es hazai döntetlen így is csalódást okozott a drukkerek számára. A szurkolók elsősorban a támadó részleggel voltak elégedetlenek, és erre volt is okuk, hiszen a csapat egyetlen találatát is a középhátvéd Montero szerezte, aki csapata egyik legjobbja volt.Agustin Aranzában (spanyol, Real Sociedad): Ami nem ment Mickael Silvestre-nek és John O’Shea-nek szerdán, azt Aranzábal tökéletesen megvalósította vasárnap. A Sociedad balhátvédje nem csak hogy leradírozta a pályáról Luis Figót (a portugál világklasszist a szünetben le is cserélték), hanem arra is volt energiája, hogy csatlakozzon a támadásokhoz, és gólpasszt adjon Kovacsevicnek.
Ludovic Giuly (francia, AS Monaco): A francia bajnokság élcsoportjában tovább bonyolódott a helyzet, a nemrég még listavezető Marseille már csak harmadik, míg a második helyre a Monaco jött fel. A nagyhercegség együttese az Ajacciót győzte le idegenben 4-2-re, és különösen a középpályás sor remekelt: Giuly egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a győzelemből. Zinedine Zidane (francia, Real Madrid): A királyi gárda nevéhez méltó teljesítményt nyújtott a Manchester United elleni BL-negyeddöntőn, de még ebből a gárdából is kiemelkedett Zidane, aki fantasztikusan futballozott. A francia középpályásnak az egész találkozón mindössze három rossz passza volt, és tömte remek labdákkal társait. A hét végén, a Real Sociedad ellen már nem ment ilyen jól neki, de azért egy gólpasszra itt is futotta az erejéből.Paul Scholes (angol, Manchester United): A vörös hajú középpályás éppen ellentétje volt Zidane-nak: ő szerdán volt haloványabb, a hét végén viszont ellenállhatatlanul futballozott. Főszerepet vállalt a Newcastle elleni fölényes győzelemből mesterhármasával, és bebizonyította, hogy a Vörös Ördögök számíthatnak rá.Jörg Böhme (német, Schalke 04): A gelsenkircheni együttes hosszú idő után tudott ismét nyerni a Cottbus ellen, és a csapat egyik legjobbja az a Böhme volt, akit a korábbi gyenge szereplés idején az egyik fő bűnbaknak kiáltottak ki. A bal oldali középpályás kétszer volt eredményes, ami akkor is jó teljesítmény, ha figyelembe vesszük, ha az elsőt tizenegyesből szerezte, a másikat pedig egy büntető utáni kipattanóból.
Roy Makaay (holland, RC Deportivo): A galíciai együttes még mindig nem tett le a bajnoki címről, és ezt a Barcelona elleni találkozón is bizonyította. A Depor ugyan kétszer is hátrányba került, de Makaay vezérletével fordítani tudott: a holland támadó mindkét találata valóságos mestermunka volt, és ezzel még jobban megerősítette a helyét a góllövőlista élén.Darko Kovacevic (szerb, Real Sociedad): A baszk csapat tett arról, hogy a Primera División ismét izgalmas legyen, ráadásul a Sociedad mindezt meglehetősen stílusosan hajtotta végre, hiszen valósággal lemosta a pályáról a listavezető Real Madridot. A fővárosiak elleni diadalból Kovacevic két góllal vette ki a részét, és főleg a második találat volt szépségdíjas.


(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)