Vágólapra másolva!
Az Angliában szenzációs mérkőzésen 6-2-re nyerő Manchester United mentette meg a topligák listavezetőinek becsületét. A hét végén ugyanis a Juventus csak az utolsó percek káprázatos hajrájával egyenlített Bolognában, míg a német Bayern München otthon, a spanyol Real Madrid pedig idegenben szenvedett vereséget.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A bajnoki cím sorsa ugyan még teljesen nyitott (a szerdai szuperrangadóig egészen biztosan), de egyvalami már eldőlt a Premiershipben: a Sunderland immár matematikailag is kiesett az élvonalból. A Fekete Macskák ezúttal a Birmingham Citytől szenvedtek vereséget, és szomorú klubrekordot is felállítottak: 15 mérkőzés óta nyeretlenek, ami korábban nem fordult elő az egyesület történetében.

Nem áll sokkal jobban a West Bromwichb Albion sem, amely az Evertontól kapott ki, és öt fordulóval a bajnokság vége előtt 14 pont a lemaradása a bennmaradást jelentő helyekkel szemben, vagyis esélye csupán elméletileg tűnik. Pedig a mérkőzés egész jól kezdődött a csapat számára, hiszen a szezon során először fordult elő, hogy tizenegyest ítéltek a javára, de végül ez sem segített.

Arsenal-Southampton döntő lesz az FA-kupában/sport/focivilag/20030413arsenalkupasiker.htmlA Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030412apremiership.htmlPremiership 2002/2003 - menetrend/sport/focivilag/20020815premiership.htmlManchester United Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=50497

A Birmingham viszont tovább menekül, és egyre valószínűbb, hogy sikerül kiharcolnia a bennmaradást, úgy tűnik, bejött, hogy a télen hat új focista is érkezett a csapathoz, köztük az a Christophe Dugarry is, aki a hét végén megszerezte első gólját a Premiership-ben. A birminghamieknek ugyanannyi pontja van, mint a Leedsnek, amely a Tottenham ellen ért el döntetlent Mark Vidukának köszönhetően: az ausztrál támadó két gólt szerzett, és a legutóbbi öt bajnokiján kilencszer volt eredményes!

A Chelsea továbbra is tartja a Bajnokok Ligáját érő negyedik helyet, és a sztárokkal teletűzdelt csapatban a múlt héthez hasonlóan ismét a saját nevelésű ifjonc, Carlton Cole volt a hős: a csatár pályafutása során először volt kezdő a londoniaknál, és ezt győztes góllal hálálta meg.

A "senki földjén", vagyis a középmezőnyben helyet foglaló együttesek közül a Manchester City szurkolói lehetnek a legelégedetlenebbek, hiszen a csapat a legutóbbi öt meccsén mindössze egy gólt szerzett, annak ellenére, hogy két olyan támadó alkotja csatársorát, mint Nicolas Anelka és Robbie Fowler. A tréner, Kevin Keegan kezdi elveszíteni a türelmét a párossal szemben, aminek ékes bizonyítéka volt, hogy mindkét focistát lecserélte egy óra elteltével.