Vágólapra másolva!
A Debrecen jutott elsőként a labdarúgó Magyar Kupa fináléjába, miután az elődöntőben 6-1-re győzött az MTK ellen. A Loki ellenfele a május 6-án sorra kerülő döntőben a szerdai BKV Előre-Ferencváros találkozó győztese lesz.
Forrás: MTI
Illésék ezúttal enerváltan fociztak
Fotó: MTI
Labdarúgó Magyar Kupa, elődöntő:
Debreceni VSC - MTK Hungária 6-1 (1-1)


Debrecen:
MTK:
gól:
kiállítva:
sárga lap:

A 26. percben még örülhettek a kék-fehér drukkerek, ugyanis a legnagyobb MTK-tehetségként számon tartott Czvitkovics 20 méterről, jobbal pazar gólt lőtt Tomic kapujába (0-1). A Debrecen még az első félidőben egyenlített, 37. percben egy jobb oldali szöglet után a labda a tizenhatos bal oldalánál helyezkedő Sándor Tamáshoz került, aki szépen ívelt középre, és az érkező Flavio Pim egy méterről a kapu közepébe fejelt (1-1).

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A második félidő harmadik percében már a hazaiak vezettek: Ilie passzolt a tizenhatoson belül Dombihoz, aki néhány lépés után nyolc méterről, a jobbösszekötő helyéről a hosszú sarokba lőtt (2-1). A 67. minutumban Sándor futtatta a jobb oldalon Dombit, aki Kisshez játszott, a középpályás pedig 10 méterről a bal alsó sarokba helyezett (3-1).

Az utolsó tíz percre teljesen összeesett az MTK, nyolc percen belül háromszor volt eredményes a Loki. Először a 82. percben, ekkor Dombit elsuhant a jobb oldalvonal mellett, és a túlsó oldalra lőtt, Sketiani levette a labdát, majd egy csel után, 12 méterről a hosszú sarokba lőtt (3-1). A 90. percben Horváth passzolt Bajzáthoz, aki egy ügyes csellel lefordult védőjéről, és 13 méterről a hálóba lőtt (5-1). A gólt követően Jezdimirovic hevesen reklamált, ezért Ábrahám játékvezető kiállította. Két perc múlva "slusszpoénként" a jobbösszekötő helyén Bernáth tört be a tizenhatoson belülre, átívelte a labdát az ötös bal oldalára, ahol Bajzát senkitől sem zavartatva a kapu közepébe fejelt (6-1).

Az első félidőben mindkét csapat elég sok hibával és pontatlanul játszott, ám a második játékrészben a lelkesebb hazaiak nagyobb sebességre kapcsoltak, és ilyen arányban is megérdemelten nyertek a végére összezuhant MTK ellen.

Hajrá Loki!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=45578Ki nyeri a Borsodi Ligát?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=47640A hét futballmagyarjai/sport/magyarfoci/20030414ahet1.html

Szentes Lázár, a Debrecen edzője a mérkőzés után így értékelt: "Az első félidőben még sokat hibáztunk, és Selymes sérülése is megváltoztatta a terveinket. A másodikban aztán egy teljesen más csapat DVSC ment ki a pályára. Tudjuk, a közönséget ki kell szolgálni, lelkesedéssel, szép játékkal, gólokkal, ez ma sikerült. Az MTK talált egy gólt, de az döntő volt, hogy a második játékrész elején mi hamar betaláltunk, és fordítottunk. Ez minket erősített, így lélektanilag az ellenfél fölé kerekedtünk."

A mezőny legjobbja, az Utrechtből hazatérő Dombi Tibor örül a Loki győzelmének, de már a döntőre koncentrál: "Mivel ez még nem a finálé volt, nem mondom, hogy ez volt életem eddigi legnagyobb meccse. Az első félidő alapján nem volt benne a mérkőzésben ez a 6-1-es győzelem. A második gólunk volt a fordulópont. A fináléban szerintem a Ferencváros ellen játszhatunk majd, nagy csatát és jó meccset várok."