Vágólapra másolva!
Eric Cantona, minden idők legnépszerűbb manchesteri labdarúgója azt jósolja, hogy egykori csapata, a United nyeri a Premiership 2002-2003-as kiírását. A bajnokság első tíz évének jubileumi szavazásán az évtized legjobb külföldi futballistájának megválasztott 36 éves egykori sztár szerint lehet, hogy döntetlenül végződik a szerdai, Highburyben sorra kerülő Arsenal-MU szuperderbi, ettől függetlenül Sir Alex Ferguson csapata nyeri a bajnoki címet, mégpedig azért, mert lelkileg erősebb labdarúgók alkotják.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

"Úgy gondolom, Beckhamék mentálisan szilárdabbak, és jobban fel vannak vértezve a hátra lévő néhány forduló lelki hányattatásaival szemben" - jelentette ki Cantona, aki 1992-ben került Leedsből az Old Traffordra 1,2 millió fontért, s ott 1997-es visszavonulásáig 191 mérkőzésen 88 gólt szerzett.

Cantona szerint további előnyt jelent a MU-nak, hogy a gárdát Sir Alex Ferguson dirigálja, aki lelkiek terén ugyancsak felülmúlja Arsene Wengert, az Ágyúsok szakvezetőjét. Fergusont egyébként a fenti választáson az évtized menedzserének jelölték.

Egy másik sztár, Alan Shearer, a Newcastle United 33 éves centere - akit ugyanezen a szavazáson az évtized legjobb hazai játékosának választottak - viszont annyira szorosnak tartja a küzdelmet a két nagy rivális között, hogy képtelen dönteni: "Szinte nincs is különbség a két csapat között. A Manchester lendületben van, amint azt szombaton ellenünk is bizonyította. Nagy kérdés, az Arsenalból mennyit vett ki a vasárnapi FA-kupaelődöntő".

A Premiership állása/sport/focivilag/20030412apremiership.htmlA Premiership 2002-2003-as menetrendje/sport/focivilag/20020815premiership.html

Cantona szeretett menedzseréről, Sir Alexről azt mondta, ott fog meghalni a United kispadján: "Alex annyira szereti a futballt, hogy képtelen élni nélküle. Ezért is maradt azok után, hogy egyszer már bejelentette visszavonulását. Úgy látom, üres lenne az élete labdarúgás nélkül. Olykor magam is így gondolom, s ma már belátom, hogy túlságosan korán hagytam abba a labdarúgást. Igen ám, csakhogy már képtelen voltam rávenni magam arra, hogy korán lefeküdjek, miközben a haverok csábítottak az éjszakába. Visszatérve Alexre: számomra ő volt az ideális menedzser."

Még a szerdai szuperrangadóval kapcsolatos hír, hogy a vasárnapi kupaelődöntőn könnyebben megsérült Patrick Vieira játéka kétséges, menedzsere, Arsene Wenger szerint 50-50 százalék az esély, hogy az Arsenal csapatkapitánya pályára léphet. Ugyancsak kétséges a manchesteri kapitány, Roy Keane szereplése, de ő valamivel jobb állapotban van.

Ch. Gáll András