Vágólapra másolva!
Brian Clough, a Nottingham Forest és a Derby County korábbi menedzsere azt nyilatkozta a Radio Five Live című adásában, hogy Wayne Rooney, a brit futball legnagyobb ígérete, aki 17 éves korára már kétszeres válogatott, könnyen idő előtt kiéghet.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Rooney a Törökország elleni, 2-0-s győzelemmel végződött Eb-selejtezőn volt először a kezdő tizenegy tagja Sven-Göran Eriksson válogatottjában, s kiváló teljesítményt nyújtott.

"Kimondottan érett játékot mutatott, olyan játékosokkal szemben, akik már akkor futballisták voltak, amikor ő még meg sem született" - mondta Clough, aki a közelmúltban nyolcórás májműtéten esett át.

"Ha Rooney nem vigyáz, pontosabban ha nem vigyáznak rá, akkor könnyen idő előtt kiéghet. 17 éves korában akkora csillogás, hírnév veszi körül, és annyi pénze van, hogy mindezt szinte lehetetlen feldolgozni. Mindenesetre le a kalappal David Moyes előtt. Az Everton menedzsere példás módon igyekszik visszafogni a srácot, és lehetőség szerint elzárni az őrült felhajtástól."

Megdobálták az angol csodacsatár házát/sport/focivilag/20030410megdobaltak.html

Clough még hozzátett valami rá jellemzőt: "Ha én lennék az angol válogatott menedzsere, tudnám, hogyan kezeljem Wayne-t. Ha létezik erre a pszichológiai feladatra alkalmas ember, akkor az én vagyok."

Ch. Gáll András