Vágólapra másolva!
Döntetlent hozott az angol labdarúgó-bajnokság szerdai csúcsrangadója, az Arsenal-Manchester United összecsapás. A vendégek így továbbra is három pont előnnyel vezetik a tabellát fővárosi riválisuk előtt, bár a londoniak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Premiership, 34. forduló:
Arsenal - Manchester United 2-2 (0-1)
gól: Henry (51., 63.), illetve Van Nistelrooy (23.), Giggs (63.)
kiállítva: Campbell (83., Arsenal)

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A MU Van Nistelrooy egyéni szóló után lőtt góljával szerzett vezetést, amelyet a második félidő elején Henry szerencsés találattal egalizált. A 63. percben a francia csatár ismét eredményes volt, ám nem tarthatott sokáig a hazaiak öröme, ugyanis Giggs még ugyanebben a percben fejjel egyenlített.

A bajnoki címért folytatott küzdelem továbbra is teljesen nyílt maradt, vesztett pontok tekintetében fej-fej mellett halad a két sztárgárda.

Szerdán - a nagy rangadó árnyékában - a Premier League játékosszervezete megnevezte jelöltjeit az "Év játékosa" címre. Legtöbbjük csatár, még a két középpályás, Paul Scholes és Gianfranco Zola is gyakran játszik csatárposzton.

A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030412apremiership.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020815premiership.html

Némi meglepetésre Patrick Vieira, az Arsenal francia középpályása lemaradt a hatos listáról. A győzelemre Vieira klub- és honfitársát, Thierry Henryt tartják a legesélyesebbnek, míg az év legjobb ifjú labdarúgója valószínűleg Wayne Rooney, az Everton kétszeres felnőtt válogatott, 17 éves támadója lesz.

Az "Év játékosa" cím jelöltjei:
James Beattie (Southampton, 25 éves) , Thierry Henry (Arsenal, 25), Paul Scholes (Manchester United, 28), Alan Shearer (Newcastle, 32), Ruud van Nistelrooy (Manchester United, 26), Gianfranco Zola (Chelsea, 36)

Az "Év legjobb ifjú labdarúgója" cím jelötjei:
Craig Bellamy (Newcastle, 23), Jermain Defoe (West Ham, 20), Jermaine Jenas (Newcastle, 20), John O'Shea (Manchester United, 21), Scott Parker (Charlton, 22), Wayne Rooney (Everton, 17)

Ch. Gáll András