Vágólapra másolva!
Egy évvel azután, hogy halálos támadás érte Simon Tibort, április 21-én hétfőn, a Ferencváros egykori labdarúgójának emléktornáját rendezik meg az Üllői úti stadionban.

Az eseményt a Fradi, a Goldball, a Zugló FC és a Simon Gyerekfoci képviseletében a szegedi Madách általános iskola serdülő csapatai nyitják 17 órai kezdettel. Ezt követően a Simon Tibor hajdani játékostársaiból összeállított Ferencváros Dream Team együttese mérkőzik a Matáv-Sopron és a REAC gárdájával, egyaránt egy-egy félidő erejéig.

Cikkek, fotók, videók Simon Tibor haláláról/sport/magyarfoci/20020425cikkek.html

Simon egykori társai közül pályára lép Szűcs Lajos, Hajdu Attila, Szeiler József, Udvarácz Milán, Szergej Kuznyecov, Telek András, Keller József, Dragóner Attila, Lipcsei Péter, Vincze Ottó, Albert Flórián, Zavadszky Gábor, Horváth Ferenc, Pomper Tibor, Wukovics László, Páling Zsolt, Pintér Attila, Fischer Pál, Zorán Kuntics és Goran Kopunovics a zöld-fehér csapatban.

Ugyancsak játszik Hevesi Tamás, Várkonyi Attila, Arató András, Csiszár Jenő, Gyulay Zsolt, Véber György, Kutasi Róbert és Mészöly Géza, míg Balázs Fecó a hajdani ferencvárosi kedvenc emlékére írt dalát adja elő, amelynek megszületésében Albert, Dragóner, Vincze Ottó, Telek, és Lipcsei is közreműködött.

A mérkőzések szünetében kerül sor a Simon 2-es számú ferencvárosi mezének visszavonultatására, majd a program zárásaként, de legfőképpen a megbékélés jegyében az FTC és az Újpest szurkolói játszanak kétszer 20 perces mérkőzést.

A "Győzelemért Simon Gyerekfoci"-alapítvány és a Ferencváros által közösen rendezett emléktornára a belépés ingyenes, az Üllői úti stadion kivetítőjén pedig folyamatosan láthatóak lesznek Simon Tibor pályafutásának legemlékezetesebb mérkőzései.

Bánki József