Vágólapra másolva!
A Schalke a tavaly ezüstérmes, de jelenleg kieső pozícióban lévő Leverkusen otthonában, a Bochum pedig hazai pályán, a második helyen álló Stuttgart ellen szerezte meg a győzelmet a német labdarúgó Bundesliga 29. fordulójában. Így az éllovas Bayern München előnye - öt körrel a befejezés előtt - továbbra is 11 pont üldözőjével szemben.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A bajorokhoz kapcsolódó hír, hogy a Süddeutsche Zeitung értesülése szerint a Kirch cég és a Bayern tisztátalan eszközökkel működött közre abban, hogy Németország nyerte el a 2006-os világbajnokság rendezési jogát.

A lap úgy tudja, hogy az időközben csődbe ment médiacsoport licencszerződéseket kötött többek között Máltával, Tunéziával és Thaifölddel a bajor klub ottani barátságos mérkőzéseinek közvetítési jogairól, s cserébe az országok szavazatait kérte a helyszín kijelölésénél. A vállalat összesen 3,5 millió dollárt különített el lobbis célokra.

A Bundesliga állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030419abundesliga.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020809bundesliga.html

Franz Beckenbauer, a vb szervezőbizottságának elnöke határozottan visszautasította a vádakat: "Semmi törvénybeütköző nem történt. Ostobaság lenne azt feltételezni, hogy néhány barátságos meccsért világbajnokságot lehet kapni" - mondta a Császár, aki egyben a Bayern München első számú vezetője is.

A 2006-os seregszemle házigazdáját 2000 júliusában jelölte ki a FIFA: Németország egyetlen szavazattal győzött Dél-Afrika előtt.

Bundesliga, 29. forduló:
Leverkusen - Schalke 1-3 (1-1)
gól: Berbatov (9.), illetve Böhme (12.), Sand (61.), Asamoah (90.)

Bochum - Stuttgart 3-1 (1-1)
gól:
Hashemian (40., 62.), Christiansen (68.), illetve Kuranyi (25.)