Vágólapra másolva!
Meglehetősen nyugodt hetet zárt az európai futball, hiszen sem a nemzetközi kupában, sem pedig az Eb-selejtezőkben nem rendeztek fordulót, így a csapatok nagy részének "csak" bajnoki mérkőzésen kellett pályára lépnie. Mindez jól tükröződik az álomtizenegyben is, ahová egyetlen gárda sem tudott két focistát delegálni.
Gianluca Berti (olasz, Empoli): A hétvége egyik legnagyobb meglepetése az Empoli idegenbeli győzelme volt a Milan ellen, és a váratlan eredmény leginkább a vendégek portásának, Bertinek volt köszönhető. A hálóőr bravúros védések egész sorozatát mutatta be, és sikerült megőrznie a kapuját a góltól.
Arne Friedrich (német, Hertha): A jelenlegi szezon legnagyobb felfedezettje a Bundesligában kétségtelenül a Hertha védője, Arne Friedrich, aki elképesztő villámkarriert futott be. A hátvéd két élvonalbeli meccsel a háta mögött bemutatkozhatott a válogatottban, hétvégén a Rostock ellen szerzett győztes találatot.Marino Biliskov (horvát, Wolfsburg): A wolfsburgi együttes egy tíz mérkőzésből álló idegenbeli nyeretlenségi sorozatot szakított meg a Bremen ellen, ám a három pontot érő találatot nem valamelyik csatár, hanem egy védő, jelesül Biliskov szerezte. A bekk végig remekül futballozott, tökéletesen kikapcsolta a játékból a Werder gólkirály-jelölt támadóját, Aíltont.Nicola Legrottaglie (olasz, Chievo): A veronai védő minden bizonnyal a nyári átigazolási piac legkeresettebb futballistája lesz, nem véletlenül: Legrottgalie folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújt a Chievo védelmében, ráadásul rendkívül gólerős, a legutóbbi fordulóban is győztes gól fűződött a nevéhez.Sylvain Monsoreau (francia, Sochaux): A gall együttes viszonylag jó hetet zárt: a bajnokságban a Guingamp elleni hazai, gól nélküli döntetlen ugyan nem számított kiemelkedő eredménynek, az viszont annál inkább, hogy a gárda bejutott a ligakupa döntőjébe. Monsoreau a bajnokin sem nyújtott rossz teljesítményt, de az álomcsapatba nem ez alapján került be, hanem azért, mert a ligakupa elődöntőjében a hosszabbításban győztes gólt szerzett.
Víctor (spanyol, Deportivo): A galíciai együttes a Sevilla elleni győzelemmel még közelebb került a Real Madridhoz, és bár a mérkőzés főhőse a két gólt szerző Makaay volt, a jobb oldali középpályás, Víctor szintén megérdemli a dícséretet. Ő szerezte a Depor első gólját, és teljesítménye végig kiemelkedő volt, ami azért is érdekes, mert pár héttel ezelőtt összeveszett a trénerre, Javier Iruretával, és a tartalékok közé száműzték.Paul Scholes (angol, Manchester United): A vörös hajú futballista az Arsenal elleni rangadón még nem villogott, bár a tőle megszokott átlagot így is hozta, a hétvégi, Blackburn elleni bajnokin viszont ismét kiválóan játszott. A Rovers ellen kétszer is betalált, és ezzel nem akármilyen jubileumhoz érkezett: összesen száz alkalommal volt eredményes a Manchester United színeiben.Derek McInnes (skót, West Bromwich Albion): A West Bormwich Albion hiába nyert a Sunderland ellen idegenben, mégis ekkor dőlt el, hogy a csapat immár végérvényesen kiesett a legjobbak közül. A gárda skót középpályása, Derek McInnes ennek ellenére valószínűleg jó szívvel fog emlékezni a találkozóra, hiszen sikerült megszereznie első gólját a Premiershipben, amit rögtön meg is tudott duplázni.Luis Garcia (spanyol, Atlético Madrid): A Barcelona az utóbbi években meglehetősen sanyarúan bánt a saját nevelésű focistáival, és ezt talán Luis García esetében bánhatják a legjobban a drukkerek. A katalán balszélső sohasem szerepelt a Barca nagycsapatában, mostanában viszont olyan jól játszik az Atlético Madridban, hogy sokan már a válogatottba követelik. A Betis ellen szerzett két gólja mindenesetre jó ajánlólevél volt ehhez.
Thierry Henry (francia, Arsenal): Hogy az Ágyúsok még mindig versenyben vannak a bajnoki címért a Premiershipben, azt elsősorban a francia támadónak köszönhetik. A Manchester United elleni derbin Henry kétszer is betalált, és míg az első találat meglehetősen szerencsés volt, a második igazi klasszis teljesítmény volt, akárcsak a hét végén a Middlesbrough-nak rúgott szabadrúgásgól.Pedro Pauleta (portugál, Bordeaux): A bordeaux-i együttes valóságos gólzáport rendezett az Ajaccio ellen, és bár a csapat dolgát alaposan megkönnyítette, hogy a korzikaiak a második félidőben kettős emberhátrányban futballoztak, Pauleta mesterhármasa így is megérdemli az elismerést. Különösen, hogy a portugál így már húsz gólnál jár a bajnokságban.