Vágólapra másolva!
Az argentin bajnokságban, a 2003-as Clausurában egyelőre a Vélez Sarsfield okozza a legnagyobb meglepetést azzal, hogy a két legnagyobb esélyessel, a River Plate-tel és a Boca Juniorsszal együtt versenyben van az aranyért. A Vélez ráadásul a legalacsonyabb átlagéletkorral rendelkező együttes a pontvadászatban, nem csoda, hogy európai megfigyelők egész sora tartja szemmel a meccseit, és több játékos neve is felkerült a menedzserek füzetébe.

A Vélez kilenc forduló után a Riverrel és a Bocával azonos pontszámmal rendelkezik, és csak rosszabb gólaránya miatt szorul a dobogó harmadik fokára. A hírek szerint az együttes hétvégi, Banfield elleni találkozójára több mint húsz európai együttes küldte el a képviselőjét, Angliától kezdve Olaszországon keresztül egészen Spanyolországig, és ez alapján nem jelentene nagy meglepetést, ha a jelenlegi keretből többen is az öreg kontinensen kezdenék a következő idényt.

A középpályás Jonas Matiel Gutiérrez iránt például a fél Premiership érdeklődik, a legkomolyabb kérőnek a Liverpool tűnik az angol együttesek közül. A játékos júniusban lesz 21 esztendős, és igazából csak mintegy fél éve verekedte be magát tartósan a kezdő tizenegybe: az Aperturában 14 meccsen szerepelt, a mostani Clausurában pedig eddig öt meccsen egy gólt szerzett.

Pedig a felnőttek között már majd három éve bemutatkozott, már a 2001-es Mercosur-kupában is gólt szerzett, és rendszeresen tagja volt a különböző korosztályos válogatottaknak, idén januárban például az U20-as csapattal nyert kontinensbajnokságot. Gutiérrez játékstílusát leginkább Verónéhoz szokták hasonlítani, nem csoda, hogy elsősorban Angliában figyeltek fel rá.

A klub már megegyezett a Logosport nevű ügynökséggel, hogy intézze a labdarúgó ügyeit, és a cégnél dolgozó menedzser, Barry McIntosh elismerte, hogy több angol egyesület is érdeklődik védence iránt. A Liverpool már konkrétan be is jelentkezett érte, és mivel Gutiérrez felmenői révén spanyol útlevélre is jogosult, így a munkavállalási engedély megszerzése nem lenne probléma a számára.

Friss átigazolási pletykák/sport/focivilag/20030421kimegy.htmlMelyik klub a legjobb a világon?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=52935

A Vélez másik, több európai gárda által is kiszemelt futballistája nem más, mint a csatár Roberto Antonio Nanni, aki valamivel idősebb Gutiérreznél: ő bizony már 22 éves lesz augusztusban. A támadó kitűnő formában van, hiszen kilenc forduló alatt szerzett nyolc találatával vezeti a góllövőlistát a bajnokságban, de az előző három pontvadászatban is mindig legalább nyolcszor volt eredményes.

A focista ügynöke nem mást, mint Gustavo Mascardi, aki olyan világsztárokat képvisel, mint Verón, Crespo, Salas vagy Claudio López, vagyis Nanni sorsa meglehetősen jó kezekben van. A Perugia és a Nantes már tavaly nyáron bejelentkezett érte, de egyik klub sem volt hajlandó megfizetni a Vélez által kért 2,5 millió dolláros vételárat. Nos, az argentin klub jól számított, mert Nanni újabb góljai nyomán a Nantes most már négymilliót ajánlott a csatárért, ám lehet, hogy ez is kevés lesz, mert a Bologna és a Perugia még többet is hajlandó lenne megadni érte.

Patricio Pérez iránt egyelőre csak a Hamburg érdeklődik, igaz, a játékos még annyi idős sincsen, mint Gutiérrez: júniusban még csak 18. életévét tölti majd be! Ehhez képest az Aperturában egyetlen bajnokit sem hagyott ki, és bár mostanában kevesebb lehetőséget kap (kilenc forduló alatt csak két meccsen szerepelt), de a HSV-nál máris felfigyeltek rá. A hamburgi csapatban jelenleg három argentin játékos is futballozik Cardozo, Ledesma és Romeo személyében, és a németek szívesen látnák mellettük Pérezt is, akit azonban klubja egyelőre nem szívesen engedne el.