Társoldalunk:

A Manchester a bajnoki, a Real a BL-formában bízik

A Milan-Ajax találkozón inkább a hazaiak számára nagyobb a tét, hiszen az amszterdamiaktól már az is nagy szó, hogy idáig eljutottak - a Milannál azonban kisebb "földindulást" okozhat, ha a bajnokság után a BL-ről is lecsúszik a gárda. A rossonerók ugyanakkor nem állnak a legjobban, legalábbis ami a sérülteket illeti, hiszen a középpályáról több alapember is hiányozni fog: Gennaro Gattuso eltiltását tölti, Clarence Seedorf és Andrea Pirlo pedig sérülés miatt nem játszhat.

Ez alapján szinte biztosnak tűnik, hogy Ruí Costa ott lesz a kezdők között, kisebb sérülése ellenére is, hiszen ő maradt az egyetlen, irányítani képes középpályás. Elképzelhető egyébként, hogy Fernando Redondo is játéklehetőséget kap, bár ő sincsen százszázalékos állapotban. A másfél hete az Inter elleni rangadón orrtörést szenvedő csapatkapitány, Paolo Maldini viszont biztosan kifut a pályára, mégpedig egy speciális maszkban.

Az Ajaxnál is meglehetősen hosszú a sérültek listája, de Ronald Koeman nagyon bízik benne, hogy meghatározó játékosai közül Steven Pienaar és Tomás Galásek is rendelkezésére áll majd. Rafael van der Vaart esetében azonban valószínűbb, hogy nem léphet pályára, ez esetben pedig Zlatan Ibrahimovic marad az egyetlen vérbeli csatár - ez alapján akár luxusnak is tűnhet, hogy az Ajax a szezon során a gólerős támadónak számító Nikosz Mahlaszt és Midót is kölcsönadta. Persze, eddig Koemannak volt igaza, hiszen a gárda nélkülük is eljutott a legjobb nyolc közé.

A várható kezdőcsapatok (San Siro, 20.45, vezeti: Mejuto Gonzalez - spanyol)
AC Milan: Dida - Simic, Nesta, Maldini, Costacurta - Brocchi, Ambrosini, Rui Costa, Kaladze (Serginho) - Sevcsenko, Inzaghi
Ajax Amsterdam: Lobont - Trabelsi, Chivu, Pasanen, O,Brien, Yakubu, Galasek, Pienaar, Sneijder - Ibrahimovic, van der Vaart.

A két csapat egymás elleni mérlege
1968-1969, BEK-döntő: Ajax Amsterdam - AC Milan 1-4
1994-1995, BL, 8 közé jutásért: Ajax Amsterdam - AC Milan 2-0
1994-1995, BL, 8 közé jutásért: AC Milan - Ajax Amsterdam 0-2
1994-1995, BL-döntő: Ajax Amsterdam - AC Milan 1-0
2002-2003, BL-negyeddöntő: Ajax Amsterdam - AC Milan 0-0

Az AC Milan mérlege holland klubok ellen: 11 mérkőzés, 5 győzelem, 1 döntetlen, 5 vereség (gólkülönbség: 10-10)

Az AC Milan mérlege holland klubok ellen, otthon: 6 mérkőzés, 3 győzelem, 3 vereség (gólkülönbség: 7-5)

Az Ajax Amsterdam mérlege olasz klubok ellen: 28 mérkőzés, 10 győzelem, 9 döntetlen, 9 vereség (gólkülönbség: 32-30)

Az Ajax Amsterdam mérlege olasz klubok ellen, idegenben: 16 mérkőzés, 5 győzelem, 4 döntetlen, 7 vereség (gólkülönbség: 17-23)

(FOCIVILÁG)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK