Társoldalunk:

A Realt Ronaldo, a Milant Tomasson lőtte négy közé

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
AC Milan - Ajax Amsterdam 3-2 (1-0)
San Siro, 76 079 néző
vezette: Mejuto Gonzalez (spanyol)
Milan: Dida - Simic (Tomasson, 83.), Nesta, Maldini, Costacurta - Brocchi, Ambrosini, Ruí Costa (Redondo, 85.), Kaladze (Rivaldo, 80.) - Sevcsenko, Inzaghi.
Ajax: Lobont - Trabelsi, Pasanen, Chivu, Van Damme (Litmanen, 46.) - Yakubu, Sneijder, O'Brien - Pienaar (De Jong, 84.), Ibrahimovic, Van Der Meyde (Bergdolmo, 89.).
gól: Inzaghi (30.), Sevcsenko (65.), Tomasson (91.), illetve Litmanen (63.), Pienaar (78.
sárga lap: Ambrosini (18.), Costacurta (62.), illetve Pasanen (76.)
Tj: a Milan, 3-2-vel.

A 30. percben előnyhöz jutott a hazai csapat, azaz úgy tűnt, érik a milánói városi elődöntő: Ruí Costa a jobb oldalon megiramodó Sevcsenkóhoz passzolt, az ukrán csatár kissé megpattanó beadását Inzaghi fejelte kapura, a labdába Lobont még belekapott, ám az mégis a román hálóőr kapujában kötött ki. Inzaghi tizedik BL-gólját szerezte. Az Ajax játékosai ekkor jól tudták, még semmi sincs veszve, egy "válaszgóllal" már ők lennének a nyerők.

Így is lett, a csereként beállt Litmanen a második játékrész 18. percében betalált: O'Brien Van der Meydét hozta játékba, a balszélen meginduló támadó lapos passzát Litmanen gyűjtötte be, s nem hibázott (1-1). A továbbjutás örömét nem sokáig élvezhették a vendégek, két perccel később ugyanis Sevcsenko 2-1-re módosította az állást: Inzaghi futtott el a balösszekötő helyén, beadása a becsúszó Pasanenen megpattant, s a labda éppen az ukrán csatárhoz került, aki az üres kapuba fejelt (2-1).

Ekkor úgy tűnt, az Ajax játékosai a fáradtabbak, ám mégis ők lőttek gólt. A 78. minutumban újra Van der Meyde volt az előkészítő: Ibrahimovic felé lőtt, aki Pienaarhoz csúsztatott, utóbbi játékos pedig először hibázott, ám másodszorra, a földön fekve Maldinit és Nestát megelőzve a kapuba kotorta a labdát (2-2).

Egészen az utolsó utáni percig BL-elődöntősnek érezhette magát a holland csapat, de a 91. percben a mindössze néhány perccel korábban beállt Tomasson szertefoszlatta Ronald Koeman és együttese álmait. Egy hosszú indítást követően Inzaghi átemelt Lobonton, Tomasson pedig a gólvonalról a hálóba vágta a labdát (3-2).

Az elődöntőben (május 7., 13.) milánói háziderbi lesz, a Milan az Interrel találkozik.

jp

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK