Vágólapra másolva!
Ezúttal a múlt keddi Magyar Kupa-elődöntőktől a szerdai Borsodi Liga-fordulóig tartó időszakban lejátszott meccseken nyújtott teljesítményeket vettük alapul heti futballmagyar-válogatottunk összeállításakor. Az alsóházban vitézkedő, bajnoki címvédő Zete négy focistát delegált válogatottunkba, míg a Fradi-verő Siófokból két játékos kapott "behívót".

Vlaszák Géza (Újpest): A lila-fehérek kapusa Győrben, valamint az azelőtti három meccsen sem kapott gólt, s bár a hétközi, Fradi elleni csúcsrangadón kétszer is bevették a kapuját, nélküle tán még jobban kikapott volna csapata. Jelenleg Vlaszák az Újpest legbiztosabb pontja.

Kocsárdi Gergely (ZTE): A címvédő 28 esztendős hátvédje hatalmas gólt lőtt a ZTE Sopron elleni, 4-1-re megnyert meccsén, és jól látta el védőfeladatát a szerdai, dunaújvárosi győzelem (2-3) során is.

Regedei Csaba (Győr): Az igen fiatal, mindössze húszéves bekk múlt pénteken nem hagyta élni az újpesti csatárokat (a meccs 0-0 lett), szerdán pedig gólt lőtt az MTK-nak - igaz, a Győr végül 3-2-re kikapott.

Szabó Zoltán (ZTE): A zalaiak szerb nemzetiségű hátvédje a Dunaferr ellen, 1-0-s újvárosi vezetésnél fontos találatot jegyzett, és helytállt a Sopron elleni szombati derbin is.

Dombi Tibor (DVSC): Bár a Debrecen két bajnokin csak egy pontot gyűjtött, a múlt keddi MK-elődöntőben remekeltek a hajdúságiak. Legjobbjuk az Utrechtből hazatért villámléptű szélső volt: Dombi gólt lőtt, és két gólpasszt adott az MTK elleni 6-1-es meccsen.

Schwarcz Zoltán (Siófok): A Balaton-partiak 28 éves középpályása kulcsszerepet játszott a Siófok listavezető elleni sikerében. Schwarcz előbb gólt lőtt a Fradinak, majd kiharcolt egy tizenegyest. A Debrecen elleni, szerdai összecsapáson átlagos produkciót nyújtott.

Illés Béla (MTK): A napokon belül (április 27-én) harmincötödik életévébe lépő Illés még mindig a Borsodi Liga leggólérzékenyebb játékosa. Noha a Debrecen elleni Magyar Kupa összecsapáson ő sem brillírozott, a "visszavágó" bajnokin már Zavadszkynak gólpasszt adott, Győrben pedig 2-1-es hazai vezetésnél egymaga megfordította a meccs állását.

Fülöp Zoltán (Siófok): Az exferencvárosi, vörös hajú center a hét végén egykori csapata ellen 11-esből győztes gólt lőtt, majd szerdán Debrecenben is betalált. Igaz, utóbbi találatára egyből válaszolt a Loki, így ezen a meccsen csak egy pontot szerzett az idén erőn felül teljesítő Csank-legénység.

Koplárovics Béla (ZTE): Az U21-es válogatott csatár egyre többször kezdőként kap lehetőséget Bozsik Péter vezetőedzőtől, az elmúlt két meccsen élt is vele: a Sopron ellen eredményes volt, s gólratörően játszott Dunaújvárosban is.

Aleksandar Jovic (Ferencváros): Garami mester "kabalája", hogy a rutinos Jovicot minden meccs hajrájában beküldi. Nos, a szerb csatárnak Siófokon 11 perc kevés volt, az Újpest ellen viszont 8 perc alatt eldöntötte a meccset.

Kenesei Krisztián (ZTE): A válogatott támadó a Zalaegerszeg elmúlt két meccsén négyszer volt eredményes, a zalai csapat így elsősorban neki köszönhetően vezeti az alsóházat. Az már más kérdés, hogy a Zetének a legjobbak között lenne a helye, jelenlegi pontjaival ötödik lenne a tabellán.