Vágólapra másolva!
Érdekes volt megfigyelni a szerdai Ferencváros-Újpest rangadón, hogy a zöldek az első félidőben hiába játszottak nagy fölényben és alakítottak ki több helyzetet riválisuknál, a mérkőzést mégis akkor nyerték meg, amikor az Újpest kezében volt az irányítás. Mindezt alátámasztja a két csapat edzőjének a nyilatkozata is, akik aludtak egyet a történtekre, majd higgadtan értékelték a rangadó eseményeit.

Garami József, a Ferencváros szakmai igazgatója a következőket mondta értékelésben: "Amióta itt vagyok, olyan jól még nem játszott a csapatom, mint az első félidőben. Sajnos a helyzeteket nem sikerült értékesíteni. Szünet után viszont nagyon feljavult az Újpest, ellenfelünk ekkor jól futballozott, s amikor kezdtük ismét megtalálni a ritmust, a lilák a 73. percben megszerezték a vezetést. A csapat egységét és hitét mutatja azonban, hogy hátrányból is sikerült fordítani, amihez el kell ismernem, a szerencsére és a lelkes közönségünkre is szükség volt. Ugyanakkor ennyi szerencse már járt nekünk, a ferencvárosi szurkolókon pedig eddig sem múlott a siker."

A túloldalon Szabó András, az Újpest vezetőedzője érthetően szomorúbban elemezte a szerda eseti derbit: "Való igaz, őszhöz képest amennyit javult a védekezésünk, annyit romlott a támadójátékunk. Télen azért fektettünk nagy súlyt a hátsó alakzat megerősítésére, mert rengeteg gólt kaptunk, viszont sok jó futballistával rendelkezünk az úgynevezett előre-játékban. Legalábbis a góllövéssel nem akadt gondunk ősszel, s ennek folytatását vártam tavasszal is, a védelem stabilitásával párhuzamosan. Kapusunk, Vlaszák Géza, valamint Tamási Zoltán, Vanczák Vilmos és a többiek jó formájának köszönhetően a legutóbbi fordulókban alig kaptunk gólokat, ellenben az ősszel termékeny Kovács Zoltán, Horváth Ferenc, Tokody Tibor trió erősen visszaesett, jóllehet utóbbi az Üllői úton nagyon szép gólt rúgott. A legnagyobb gond, hogy kevés nyerő típusú játékossal rendelkezünk, s elsősorban ezért nem tudtuk megnyerni a Fradi elleni rangadót. No meg ezúttal ellenfelünk a szerencsével sem állt hadilábon, ám ha 1-0-s vezetésünk után jobban megbecsüljük a labdát, és keményebben odatesszük magunkat, három ponttal távozhattunk volna az Üllői útról."

Bánki József