Vágólapra másolva!
Ahogy közeledik a magyar futballszezon vége, egyre több információ szivárog ki a kluboktól a nyári szünetben várható edzőváltásokról. A hírek a megszokottnál is élénkebb kispadok közötti mozgolódást sejtetnek, az események kulcsfigurája pedig a jelenleg Siófokon edzősködő Csank János lehet, aki szinte mindegyik változtatásra készülő csapatnál ott van a jelöltek a között.  

Újpesten ugyan hivatalosan még nem jelentették be, de mindenki biztosra veszi Szabó András távozását, akit ugyan kedvelnek a Megyeri úton, ám az eredmények miatt nyáron váltanak a kispadon. Az utód igen veretes névsorból kerülhet ki, hiszen a jelenleg Siófokon dolgozó Csank János, a ZTE-től elköszönő Bozsik Péter és a Dunaferrel, valamint az MTK-val egyaránt bajnoki címet nyert Egervári Sándor neve is felmerült a liláknál.

A fentiekből adódik, hogy az MTK-nál is elképzelhető az edzőcsere. Bár Egervári Sándor ebben a szezonban is remek munkát végzett, ráadásul csapatának még komoly esélye van a bajnoki cím megszerzésére is, ugyanakkor a a tréner igencsak nehezményezi az MTK háttérbe szorítását a Fradival szemben. A kékek vezetőedzői posztjára nagy sansszal pályázik a Győr együttesével ősszel remek eredményeket elért Tamási Zsolt.

A már említett Csank Jánost a ZTE-nél Bozsik helyén szintén szívesen látnák, mellette Bicskei Bertalan (Videoton) és a korábban a zalaiaknál és Debrecenben, legutóbb pedig Békéscsabán edzősködő Garamvölgyi Lajos lehet esélyes a kék-fehérek kispadjára.

Jóllehet még nem jelentették be a felek, Bicskei Bertalan úgy nyilatkozott, nyáron elhagyja a Videotont. A megüresedett poszt várományosa itt is Csank János, de nem kizárt jelenlegi siófoki segítője, Vass László szerepvállalása sem. Mindezek után csak az a kérdés, Csank melyik ajánlatot fogadja el, mindenesetre az egyértelmű, pillanatnyilag ő a legkapósabb tréner az élvonalban.

A további csapatok közül Siófokon, a fojtogató anyagi gondok miatt lehet, hogy bezárják a boltot, Sopronban egyelőre várakozó állásponton vannak a vezetők, míg Kispesten sok múlik azon, bennmarad-e az NB I-ben a csapat. Amennyiben igen, úgy Duró József vezetheti tovább a szakmai munkát, feltéve, hogy megszerzi az élvonalbeli edzősködéshez szükséges A licencet, de továbbra is tartja magát a hír, miszerint előbb-utóbb, a napokban Szombathelyre szerződött Détári Lajos visszatér a Bozsik-stadionba. Többen örömmel látnák a Honvéd kispadján Bicskei Bertalant is, ám erre csak akkor lenne nagyobb esély, amennyiben az egyik társtulajdonos, a klubnál komoly befolyással rendelkező Kovács Attila is maradna a KHFC-nél. Ő azonban úgy nyilatkozott, hogy nyáron távozik.

Bánki József