Vágólapra másolva!
Jövő szerdán baráti focimeccset játszik a válogatott Luxemburggal, amelynek játékereje és a várható szép idő kellemes hangulatot ígér a Megyeri útra kilátogatóknak. A Gellei-csapatban akár húszan is pályára léphetnek majd, és nem marad el az újoncavatás sem, az ifjú reménység, Szabics Imre ugyanis debütál a nemzeti csapatban, de előtte még április 28-án, hétfőn 13.30-tól a Társalgóban válaszol a kérdésekre.

Gellei Imre azon döntése, hogy a Cipruson légióskodó Sebők József helyett a fiatal Szabics Imrének szavaz bizalmat, meglehetős összhangban van a közvélemény óhajával. Szabics olykor már 17 évesen, a Fradi csatáraként is kiemelkedett a magyar mezőnyből, majd a Bajnokok Ligájában is meglepetéseket okozó Sturm Graz igazolta le. Az átállás ugyan nem volt zökkenőmentes, támadónk eleinte sokszor a cseremberek keserű kenyerét ette, az utóbbi évben azonban az osztrákok egyik húzóemberévé és házi gólkirályává lépett elő, mi több, ki is nőtte a csapatot, és szerződést kötött a bundesligás, habár jelenlegi helyezése szerint a következő szezonban a másodosztályban induló Nürnberggel.

Grazi szárnyalása mellett Szabics az olimpiai válogatottban sem keltett csalódást, legutóbb éppen a svédeknek lőtt négy (!) góljával kopogtatott be a nagyválogatott ajtaján, s ez a teljesítmény a Gellei-csapat másnap, illetve korábban a lengyelek ellen produkált kilátástalan támadójátékának kontrasztjában még inkább felhívta magára a figyelmet.

Ha nem jön közbe semmi, jövő szerdán Szabics pályára lép a nemzeti tizenegyben, Luxemburg pedig ideális ellenfélnek tűnik a kellő önbizalom megszerzéséhez. Hogy két nappal a válogatottbeli bemutatkozás, illetve néhány héttel a klubváltás előtt mi minden jár a csatár fejében, megkérdezhetik tőle április 28-án, hétfőn 13.30-tól a [origo] Társalgójában.