Társoldalunk:

Botlott az Inter, már tetemes a Juve előnye

A listavezető Juventus csak nagy nehézségek árán, Del Piero duplájával tudta otthon tartani a három pontot a Brescia ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában. A torinóiak előnye már nyolc pont a tabellán, az Inter ugyanis otthon nem bírt a Lazióval. A nemzetközi kupaszereplésért harcoló klubok közül a Chievo, az Udinese és a Parma is csak döntetlent tudott elérni.

A Juventus győztes gólját Del Piero szerezte a 82. percben, ezután a 16 mérkőzésen át tartó veretlenségét múlt héten elveszítő bresciaiak Roberto Baggio révén a 90. percben még kapufát rúgtak, igaz, a torinói együttesből erre Conte hasonlóképpen válaszolt.

Az Internazionale hazai pályán csak döntetlent tudott kiharcolni a Lazio ellen. A milánói együttes botlásával a Juventus gyakorlatilag már bajnoknak tekinthető, hiszen nyolc pont az előnye az Interrel szemben és már csak négy forduló van hátra a Serie A-ból.

Az idén még csak három győzelmet számláló Como otthonában nem tudott nyerni a kiesés ellen küzdő Modena, a tizenhatodik Piacenza viszont megpróbál belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba: nagy meglepetésre fölényesen legyőzte a középmezőnyhöz tartozó Perugiát.

Serie A, 30. forduló:
Juventus - Brescia 2-1 (1-0)
gól: Del Piero (8., 82.), illetve Appiah (80.)

Bologna - Chievo 1-1 (1-0)
gól: Signori (1.), illetve Della Morte (89.)

Como - Modena 0-0

Empoli - Udinese 1-1 (0-0)
gól: Di Natale (83.), illetve Pinzi (53.)

Piacenza - Perugia 5-1 (3-0)
gól: Di Francesco (6.), Campagnaro (36., 60.), Hubner (40.), Ferrarese (77.), illetve Zé Maria (48.)

Reggina - Parma 0-0

Internazionale - Lazio 1-1 (1-0)
gól: Crespo (42.), illetve S. Inzaghi (77.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK