Vágólapra másolva!
A Debrecen elleni szombati 3-0-s hazai vereség után lemondott posztjáról Szabó András, az Újpest labdarúgócsapatának vezetőedzője. A klub hivatalos honlapja szerint Lukács Ferenc tulajdonos elfogadta a döntést.

Nagy valószínűséggel Sarlós András, az NB I/B-ben szereplő Fót (amely egyébként az Újpest fiókcsapata) vezetőedzője lesz az Újpest éléről távozott Szabó András utódja - jelentett be Lukács Ferenc, a lila-fehér klub tulajdonosa. Ugyanakkor hozzátette: végleges döntés csak hétfő délelőtt születik az ügyben. Az új tréner megbízatása várhatóan az idény végéig szól majd.

A lila-fehér együttes élén augusztus 30-a óta álló Szabó András szombaton éjszaka, a Debrecentől hazai pályán elszenvedett 3-0-s vereség után jelentette be, hogy az elmúlt hetek gyenge szereplése miatt lemond, noha a mérkőzést követő sajtótájékoztatón még úgy nyilatkozott, hogy nem távozik. Lukács ekkor még úgy foglalt állást: a hátralévő néhány találkozón már nincs értelme a változtatásnak.

Az Újpest az NB I rájátszásának eddigi négy fordulójában nem tudott nyerni, két döntetlen és két vereség, valamint egy rúgott és öt kapott gól a mérlege. A szombati kudarc miatt a harmadikról a negyedik helyre csúszott vissza tabellán.

(MTI)