Vágólapra másolva!
Az őszi és tavaszi Európa-bajnoki selejtezőkön a magyar labdarúgó-válogatott alapemberének számító Fehér Csaba betegsége miatt nem állhat Gellei Imre szövetségi kapitány rendelkezésére a szerdai, Luxemburg elleni budapesti barátságos találkozón. A holland NAC Breda játékosa helyett Salamon Miklóst, a Győri ETO védőjét hívta be a keretbe a szakvezető.

További változás is elképzelhető, hiszen a Herthában légióskodó Dárdai Pál jelezte: lázas, s klubja orvosai csak később döntenek arról, hogy hazautazhat-e.

Már a névsor kijelölésénél gondot jelentett Gellei számára, hogy sérülés miatt nem számíthat Urbán Flóriánra, Böőr Zoltánra, Szekeres Tamásra és Bodnár Lászlóra sem, a szakember ennek ellenére úgy gondolja: a Megyeri úti összecsapás jó felkészülés lesz a júniusi, Lettország és San Marino elleni kvalifikációs találkozókra.

"Lelkileg és fizikailag is nehéz mérkőzés előtt állunk, hiszen fel kell dolgoznunk azt a csalódást, amit a svédektől elszenvedett vereség okozott" - mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján a kapitány. "A luxemburgi csapat harcosan és szervezetten játszik, remekül védekezik, így remélem, sok hasznos tapasztalatot gyűjthetünk ellenük."

Bár a csapat valószínűleg csak hétfőn válik teljessé, a keret tagjainak többsége vasárnap délután gyűlt össze a margitszigeti Thermal Szállóban. Az együttes itt készül majd a szerdán 20.15 órakor kezdődő találkozóra. Gellei a kedd esti, Megyeri úti edzés után hirdeti ki a kezdő tizenegyet.

Vasárnap este megérkezett Budapestre Luxemburg csapata. A vendégeknek a meccs előtt két nyilvános programjuk lesz: kedden 13.15-től sajtótájékoztatót tartanak szállodájukban, majd 19.15-től edzésen vesznek részt a másnapi barátságos mérkőzés helyszínén, a Megyeri úti stadionban. A luxemburgi együttes szövetségi kapitánya az az egykori dán válogatott Allan Simonsen, aki 1977-ben elnyerte az Aranylabdát.

Egyelőre annyi biztos, hogy a mérkőzésről élőben tudósít a Petőfi Rádió. A televíziós közvetítésről még folynak a tárgyalások.