Vágólapra másolva!
Bizonyára kevesen gondolták volna korábban, de a Borsodi Liga rájátszása eddig elsősorban a Siófokról és a Videotonról szól. A balatoniak a Fradi után az MTK-t is móresre tanították, a fehérváriak lendületét pedig a Bicskei Bertalan körüli herce-hurca sem törte meg, és alaposan elpáholták szegény Dunaferrt. Figyelemre méltó a Debrecen formája is, a Loki a Megyeri úton Ilie mesterhármasával letaszította a dobogóról az Újpestet, és annak kispadjáról Szabó András vezetőedzőt.

Németh Gábor (Siófok): Csank János csapataiban általában jó kapusokat találunk. Nem véletlen, hogy a mester már a Fradihoz is magával vitte Némethet, ahol aztán fájó szívvel ültette kispadra, hiszen Szűcs Lajost mégse hagyhatta ki a csapatból. Hogy azonban nem csalódott a szőke kapus képességeiben, azt bizonyítja, hogy Siófokra is magával vitte, és tulajdonképpen az MTK ellen is hibátlanul védett, hiszen a tizenegyesből kapott gólokat mégse illik a kapus nyakába varrni.

Aleksandar Pantic (Siófok): Nem győzzük sorolni a Siófokban kiváló teljesítményt nyújtó játékosokat, s bizony nem csak jó kapus és támadók kellenek a sikerhez, hanem hátvédek is. Ilyen például Pantic is, a 32 esztendős szerb védő remekelt Illésék ellen.

Flavio Pim (Debrecen): A Debrecen nem hiába került fel a dobogóra a Borsodi Ligában, ugyanis Szentes Lázár kiváló együttest rakott össze. Jól beépítette csapatába a Haladásnál általa már jól ismert, brazil Flavio Pimet is, aki védőtársaival egyetemben nem engedte "szóhoz jutni" a Horváth Ferenc, Kovács Zoltán csatárduót.

Lendvai Miklós (Charleroi): A nagy munkabírású, többszörös válogatott védekező középpályás végre felépült sérüléséből, és Bodor Boldizsár csapata, a Germinal Beerschot otthonában újra lehetőséget kapott edzőjétől. S ha már a 83. percben beállt Lendvai, lőtt is egy gólt, amivel pontot szerzett belga csapatának.

Czvitkovics Péter (MTK): Az MTK tavaszi teljesítménye a biztosnak tűnő második hely ellenére csalódást keltő, az Illés, Zavadszky, Czvitkovics trión kívül a csapat messze tudása alatt futballozik. A mindössze húszéves középpályás játékában, megoldásaiban könnyen fellelhetőek a vérbeli irányító jegyei, s a folyamatos játéklehetőségnek köszönhetően a kellő rutint és bátorságot is kezdi megszerezni ahhoz, hogy húzóembere legyen a csapatnak. Siófokon - miután Illés Béla bármennyire is a hátán viszi a csapatot, a büntetőkkel mostanság eléggé rossz vizonyban van - Czvitkovics lőtte az MTK tizenegyeseit, mindkétszer sikerrel, ami a csúfos zakó ellenére is dicséretre méltó.

Magasföldi József (Videoton): Ifi játékosként a Győr vitte el Fehérvárról, a Vidi azonban látva töretlen fejlődését, pénzt nem sajnálva visszavásárolta a középpályást. A 18 éves Magasföldit tehetséges irányítónak tartják, eddig összesen 16 percet játszott az élvonalban, de ennyi elég is volt, hogy a Dunaferr ellen megszerezze első NB I-es gólját.

Schwarcz Zoltán (Siófok): A középpályásra alig ismernek rá Siófokon. Mindig is megbízható játékot nyújtott, de a villogás és a meccsek eldöntése nem az ő reszorjta volt - eddig. Ebben a szezonban a múlt hétig két gólt szerzett, aztán jött a Fradi-meccs (gól, tizenegyes-kiharcolás, gólvonalról mentés), az MTK elleni sikerből pedig már duplázással vette ki a részét, azaz elsősorban neki köszönhető a balatoniak két legnagyobb skalpja.

Józsi György (ZTE): Mindennek megvan a maga jó és rossz oldala, Zalaegerszegen például bármekkora buktának számít is az alsóház, Bozsik Péter legalább különösebb rizikó nélkül kipróbálhatja a fiatal játékosait. Például a húszéves Józsit, aki csereként beállva nagyon magabiztosan futballozott Kispesten, ráadásul az egerszegiek győztes gólja is az ő nevéhez fűződik.

Schultz Levente (Siófok): A támadószellemű középpályás csapatával együtt szárnyal, az MTK ellen kiválóan irányította együttesét, ráadásul gólt is lőtt Szántai kapusnak.

Sabin Ilie (Debrecen): Az Európa-szerte ismert román támadó a 26. forduló legjobb teljesítményével rukkolt elő. Talán elég, ha megszámoljuk, hány gólt lőtt idegenben az Újpestnek...

Fülöp Zoltán (Siófok): A Balaton-parti támadó megint góllal vette ki a részét csapata győzelméből, lassan nem lesz olyan forduló, hogy Fülöp ne találjon be az ellenfél kapujába.