Vágólapra másolva!
Wolfsburgi sikerével története 18. bajnoki címét ünnepelhette a bajor sztárcsapat, míg a Tottenham ellen győztes MU már a vesztett pontok tekintetében is jobban áll az Arsenalnál. A Juventus legyőzte a Bresciát, az Inter és a Milan viszont pontot vesztett (a piros-feketék mindjárt hármat), így a torinóiak nagyon közel kerültek a címvédéshez. A Real Madrid négy pontra növelte előnyét a Priméra Divisionban.

A Manchester United immár nem csak eggyel több mérkőzése miatt vezet a Premiershipben, hanem a veszített pontok tekintetében is az élen áll: ez volt a hét vége legnagyobb szenzációja Angliában. Miközben a Vörös Ördögök viszonylag simán verték a Tottenhamet 2-0-ra, addig az Arsenal 2-0-s előnyről veszített pontot a Bolton ellenében.

Igaz, az Ágyúsok igencsak balszerencsések voltak, hiszen a találkozó során három játékosukat is sérülés miatt kellett lecserélni: Ljungberg és Lauren esetében ennek oka az ellenfél meglehetősen kíméletlen belemenése volt, de a legsúlyosabb következményekkel a középhátvéd Pascal Cygan húzódása járt, mivel a helyére beállt Keown öngólja eredményezte a 2-2-es döntetlent.

Tovább élesedett a küzdelem a Bajnokok Ligáját érő helyekért, és a Liverpool pontszámban utolérte a negyedik helyen álló Chelsea-t. A londoniak egy elképesztő öngóllal szereztek vezetést a Fulham ellen (John Terry jól láthatóan kézzel ütött tovább egy labdát, ami végül Gomáról került a kapuba, de a bíró megadta a találatot), ám így sem tudtak nyerni, a Vörösök ellenben gólfesztivált rendeztek a már kiesett West Bromwich otthonában.

A 6-0-s vendéggyőzelemmel a WBA fennállásának legsúlyosabb hazai vereségét szenvedte el, a mesternégyest elérő Michael Owen pedig 102-re növelte a Premiershipben szerzett góljainak számát. A hazai védelemből nagyon hiányzott az izlandi védő, Larus Sigurdsson, aki a nagymamája halála miatt nem lépett pályára.

Ami a hátsó régiókat illeti, a West Ham élethalálharcot folytat, és vasárnapi győzelmével már csak két pont a hátránya a Boltonnal szemben, a tökutolsó Sunderland pedig minden negatív rekordot meg akar dönteni: a Fekete Macskák sorozatban 13. vereségüket szenvedték el, és jó úton haladnak afelé, hogy a Premiership történetének legkevesebb pontot szerző együttesévé váljanak.