Vágólapra másolva!
A Premiership tízéves történetének leglátványosabb összeomlása - márciusban még nyolc ponttal vezetett az Arsenal a MU előtt, most meg öt pont hátrányban vannak az Ágyúsok -, valamint a harmadik ikszen túli, sőt, a negyedikhez közeledő játékosok egyre növekvő száma - David Seaman, Martin Keown, Dennis Bergkamp, Oleg Luzsnij és Ray Parlour - egyaránt szükségessé teszik a komoly vérfrissítést a Highburyben. Apró probléma, hogy az új stadion építése - amely 400 millió fontba kerül - elvisz minden pénzt.

Az Arsenal jelenleg 42 millió fontnyi (15,5 milliárd forint) adóssághalmazt görget maga előtt, ugyanakkor égető szüksége van a klubnak az Ashburton Grove-on épülő új stadionra a bevételek növelése végett. A rivális Manchester United szép, korszerű, 67 000-es sporttelepén minden egyes hazai mérkőzés egymillió fontos bevételt generál - minthogy valamennyi meccset telt ház előtt játsszák.

Valószínű, hogy Arsene Wengernek, az Arsenal menedzserének be kell érnie azzal, hogy megtartja francia világbajnok trióját - Patrick Vieirát, Robert Pirest és Thierry Henryt -, jóllehet feltett szándéka, hogy minőségi embereket igazol a kapus és a középhátvéd posztjára (David Seaman már 40, Martin Keown 37 éves). Már csak azért is, mert a nagy ellenlábas, Sir Alex Ferguson az elmúlt három évbe csaknem negyvenmillió fontot költött erre a két posztra, midőn Fabien Barthezt és Rio Ferdinandot szerződtette.

Egyébként is úgy tűnik, az Arsenal a védelmek közötti különbség miatt marad alul a bajnoki versenyfutásban. George Graham, az Ágyúsok korábbi menedzsere az Evening Standardnek adott nyilatkozatában azt boncolgatta, hogy márciusban azzal tudott erősíteni Alex Ferguson, hogy lényegében lecserélte védőnégyesét: Gary Neville, Laurent Blanc és Phil Neville kikerült Ferdinand mellől, s helyükre O'Shea, Brown és Silvestre lépett.

Ch. Gáll András