Vágólapra másolva!
A Real Madrid gazdagságát jól jelzi, hogy a klub által a szezon elején nemkívánatosnak ítélt labdarúgók, akik kölcsönbe más csapatokhoz kerültek, rendkívül kapósak a nemzetközi futballpiacon. A Middlesbough kameruni középpályása, Geremi iránt is nagy az érdeklődés, és a napokban a Bordeaux-ban kölcsönben lévő Sávio is igen csak keresett lett, különösen azután, hogy kiderült: a Girondins nem élt opciós jogával, az április 30-i határidő előtt nem tett konkrét ajánlatot a focistának.

A brazil szélső annak idején 1997-ben került a Real Madridhoz a Flamengótól, és eleinte biztos csapattag volt a királyi gárdában, de a legutóbbi szezonban már csak elvévtve jutott játéklehetőséghez - a középpályára igazolt világsztárok, mint Zidane vagy Figo, szép lassan kiszorították. A 2001-2002-es pontvadászatban már csak hét bajnokin vetették be, és tavaly nyáron nyilvánvalóvá vált, hogy a spanyoloknál nincs sok jövője. A Realnál hajlandóak is voltak őt kölcsönadni, hogy ne nekik kelljen állniuk a brazil fizetését, és végül a Girondins Bordeaux nyerte meg a Sávióért folytatott versenyfutást: a francia együttes szeptemberben kapta meg a szélsőt, mégpedig a szezon végéig kölcsönbe.

Sáviónak eleinte nem nagyon ment a Bordeaux-ban a játék, pedig a csapat az egyik legtámadóbb felfogásban futballozó együttes a francia élvonalban. Első nyolc meccsén rendre kezdő volt, ám novemberben se szó, se beszéd, hazautazott Brazíliába (későbbi indoklása szerint beteg édesapját látogatta meg), aminek érthető módon nem örültek a klubnál, és ezt követően többször is csak csereként vetették be. A fordulópontot a tavaly decemberben, a 19. fordulóban lejátszott, Nizza elleni bajnoki hozta meg, amelyet a Girondins 4-0-ra nyert meg, és a négy találatból kettőt Sávio szerzett. Innentől kezdve a brazil szélső alapembere lett a gárdának, és csak két összecsapást hagyott ki kisebb sérülése miatt. Ráadásul sokkal gólerősebben futballozott, és már hét találatnál tart a bajnokságban, nem is beszélve a számtalan gólpasszról. Mindennek köszönhetően a nemzetközi érdeklődés is megnőtt a 29 éves szélső iránt, ami nem csoda, hiszen a szezon végén Sávio ingyen igazolhatóvá válik, lévén a Realnál lejár a szerződése.

A madridiak Bordeaux-val kötött kölcsönadási kontraktusa értelmében azonban a franciáknak opciós joga volt a focistára, vagyis április 30-ig csak ők tehettek ajánlatot neki, és ha ez idő alatt sikerült volna megegyezniük a támadóval, akkor Sávio sorsa meglehetősen hamar eldőlt volna. A gall klubnál természetesen hangsúlyozták, hogy szeretnék megtartani a brazilt, ugyanakkor az egyesület elnöke, Jean-Louis Triaud kijelentette: a dolog nem lesz egyszerű, mert Sávio fizetése meglehetősen magasnak számít. "Nem dönthetjük romba az egyesületet anyagilag egy focista miatt. Szeretjük Sáviót, és azon vagyunk, hogy megőrizzük, de nem mindenáron" - fejtette ki az elnök, és ez jelezte, hogy valószínűleg kemény tárgyalások várhatóak a klub és a focista ügynöke, Joao Areias között.

Nos, az április 30-i határidő letelt, és a Bordeaux-nak nem hogy nem sikerült megegyeznie a focistával, hanem a menedzser szerint még csak konkrét ajánlatot sem tettek Sávio elé. Mindez azt jelenti, hogy a brazil, illetve képviselője hivatalosan is megkezdheti a tárgyalásokat más egyesületekkel, és a hírek szerint ajánlatokban nincs is hiány. Korábban elsősorban a Liverpoolt emlegették Sávio kapcsán, ám a Vörösök edzője, Gerard Houllier még áprilisban kijelentette: a játékos nincs a kiszemeltjei között. Ennek ellenére Areias szerint két angol klub is komolyan érdeklődik védence iránt, az egyik egy fővárosi egyesület, amelynek ajánlata bizony testzik is Sáviónak - a jól értesültek szerint a Tottenhamről van szó, ám egyes források az Arsenalt sem tartják kizártnak.

A másik, valóban komoly érdeklődés Portugáliából, a Benficától érkezett, amely a következő szezonban szinte biztosan a BL-ben indul, márpedig ez vonzó lehet Sávio számára. A lisszaboniak a nyáron nagy valószínűséggel eladják portugál válogatott szélsőjüket, Simao Sabrosát (elsősorban a Newcastle United érdeklődik iránta), és a Sasok spanyol mestere, Juan Antonio Camacho szerint Sávio tökéletes utánpótlás lehet. Egy biztos: a brazil legalább kétéves szerződést szeretne kapni (de egy hosszabbnak természetesen még jobban örülne), és fizetése meglehetősen magasnak számít, ám mivel átigazolási összeget nem kell fizetni érte, így még mindig olcsónak számít a nemzetközi játékospiacon.