Vágólapra másolva!
Küzdelmes, ám meglehetősen nívótlan mérkőzést hozott a vasárnap esti MTK-Újpest, a lilák vezetőedzője, Sarlós András számára mégis örökké emlékezetes marad a Hungária körúti 90 perc. Az 50 éves szakember ugyanis először ült vezetőedzőként a lilák kispadján, ráadásul győzelemmel (2-1) mutatkozhatott be.

"Megeshet, hogy csak az utolsó hat fordulóban irányíthatom a csapatot, ám nekem egyszerűen kötelességem volt így is elvállalni a feladatot. Egyrészt, mert megtiszteltetésnek érzem szeretett klubom felkérését, másrészt lehet, hogy soha többé nem lett volna alkalmam az élvonalban edzősködni. Természetesen boldoggá tett az MTK elleni győzelem, amelyen a csapat fegyelmezetten futballozott, Rósa Dénes gólja pedig élményszámba ment" - nyilatkozta a tréner, aki játékosként, majd edzőként 26 éve szolgálja a lila-fehér klubot.

A szakember szerint bevált a taktika, miszerint biztonsági játékkal léptek pályára a Hungária körúton. "Tény, visszahúzódtunk a saját térfelünkre, hiszen az MTK kulcsemberei gyorsaságban felülmúlhatták volna a mieinket, s mint utólag kiderült, jól tettük, hogy biztonsági taktikát választottunk. Ez nem volt ugyan látványos, de eredményre vezetett, a győzelmet pedig az egységünknek köszönhetjük, no meg ebben a sikerben vastagon benne van elődöm és barátom, Szabó András munkája is. Úgy érzem, a bajnokság végén a bronzérmet megszerezhetjük, igaz, a Debrecent remek csapatnak tartom, s szoros versenyfutásra számítok ellenük a harmadik helyért. Amennyiben sikerül a dobogóra kerülnünk, azt szép sikernek könyvelném el" - mondta Sarlós

Bánki József