Társoldalunk:

Bajnok a Manchester, óriásit bukott a Real Madrid

A Cottbus a hét végén a Hamburggal játszott gól nélküli döntetlent, és immár tíz mérkőzés óta nyeretlen, ráadásul a HSV története során először szerzett pontot a Freundschaft-stadionban. A Nürnberg még rosszabbul járt: a vezetőség hiába menesztette a szakvezetőt, Klaus Augenthalert, utódja, Wolfgang Wolf sem tudott segíteni a gárdán, amely pedig már az első percben vezetést szerzett az 1860 München ellen. Ám mindhiába: a bajorok fordítani tudtak, mégpedig annak a Benjamin Lauthnak a duplájával, aki ezt megelőzően nyolc mérkőzés óta képtelen volt betalálni.

A harmadik kieső hely miatt azonban még a tizedik Kaiserslauternnek is izgulnia kell, hiszen a Vörös Ördögök négy pontnyira vannak a 16. pozícióban álló Leverkusentől. Utóbbi gárda Lúcio két pazar szabadrúgásával győzte le a Bielefeldet, és tartotta életben bennmaradási reményeit. A többi meccsen a gyógyszergyáriak számára a lehető legjobb eredmények születtek: a Bochum és a Mönchengladbach döntetlent játszott egymással (pedig a bochumi rendezők mindent megtettek a siker érdekében, a szünetben még fel is locsolták a gladbachi tizenhatost), és kikapott a Hannover is. Bobicék a szezon során immár a negyedik tizenegyesüket hagyták ki - nem is akarta senki elvgezni a büntetőt, végül a görög Konsztantinidisz állt a labda mögé, de gyenge próbálkozását a stuttgarti kapus kiütötte. Ami a svábokat illeti, győzelmükkel tovább erősítették második helyüket, a csak negyedik számú csatárnak számító Sean Dundee pedig immár ötödik gólját rúgta a szezonban, ami ahhoz képest, hogy csak hat meccsen játszott, nem rossz teljesítmény.

A stuttgartiak előnye a második pozícióban immár három pontra nőtt, mivel a Dortmund hazai pályán nem bírt a Wolfsburggal (a BVB legutóbbi hat meccséből csak egyet nyert meg), a Hertha pedig sima vereséget szenvedett a Werder otthonában. A brémaiak csak a nagycsapatok ellen remekelnek: az elmúlt hetekben a Dortmundot, a Bayernt és a Herthát is legyőzték, kikaptak viszont a Rostocktól, a Hannovertől, a Wolfsburgtól és a Kaiserslauterntől.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK