Társoldalunk:

Bajnok a Manchester, óriásit bukott a Real Madrid

A Juventus a hét végén a Lazio ellen akár be is biztosíthatta volna elsőségét egy győzelemmel, de a Zebráknak még a döntetlennek is örülniük kellett - igaz, Marcello Lippi minden bizonnyal az egy pontért küldte pályára csapatot. A rómaiak végig többet támadtak, és az utolsó percekben még tizenegyest is rúghattak, ám Fiore gyenge büntetőjét Buffon kivédte. A Lazio ebben a szezonban egyébként már a negyedik tizenegyesét hagyta ki, és mindegyiket olyan szituációban hibázták el, amikor egy góllal megszerezhették volna a győzelmet.

A Juve előnye a döntetlen ellenére sem csökkent, köszönhetően annak, hogy az Inter is csak egy pontot szerzett az Atalanta ellen. A milánóiak mestere, Héctor Cúper több játékosát is pihentette a Milan elleni BL-elődöntőre való tekintettel, és a csapat erősen felforgatott összeállításban szerepelt (a jobbhátvéd Javier Zanetti például középső középpályás volt), de így is nyerhetett volna, hiszen a fiatal Obefami Martins megszerezte első találatát a Serie A-ban, ám a bergamóiak egyenlíteni tudtak - mint a lassítások után kiderült, egy lesről esett találattal.

Az Atalantának ez az egy pont is elég volt ahhoz, hogy elhagyja a kiesési zónát, mivel a Reggina kikapott a Roma ellen: a Farkasok első gólja vitatott körülmények között esett, hiszen a hazaiaknak járt volna bedobás, amit azonban a rómaiak végeztek el villámgyorsan, és az akció végén be is találtak.

A Como és a Torino számára már semmi remény nincs, a hét végén mindkét gárda kiesett a legjobbak közül: a torinóiak bajnokiján, amit stadionjuk eltiltása miatt semleges pályán játszottak, mindössze 300 fizető néző volt jelen. A nemzetközi kupaindulást értő helyezésekért zajló küzdelemben a Parma nagy pofont kapott, a Bolognától hazai pályán szenvedett vereséget - Signoriéknak több mint egy év után ez volt az első győzelmük idegenben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK