Társoldalunk:

Bajnok a Manchester, óriásit bukott a Real Madrid

A Real Madrid szombaton a Mallorcát fogadta, azt a csapatot, amely utoljára tudott nyerni spanyol bajnokit a Bernabéu-stadionban, és Pandianiék le is zárták az általuk elkezdett sorozatot. A Real 49, veretlenül lejátszott hazai bajnoki után kapott ki, mégpedig nem is akárhogyan: 1-0-s félidő után 5-1-re. A királyi gárda utoljára 1999 decemberében szenvedett ilyen súlyos vereséget otthon, akkor a Real Zaragozától, és az akkori csapatból ketten (Roberto Carlos, Helguera) most is ott voltak a kezdők között. Az volt egyébként Vicente del Bosque harmadik bajnokija a Real kispadján...

A listavezető veresége azt eredményezte, hogy a Sociedad és a Deportivo is megközelítette egy pontra a madridiakat, miután mindkét üldöző nyerni tudott: a baszkok nehezebben, a galíciaiak viszont játszi könnyedséggel. A Depor magabiztos győzelméből Makaay egy mesterhármassal vette ki a részét, és ezzel 27-re növelte góljaianak számát, ennél több találattal utoljára Ronaldo volt gólkirály, még a Barcelona játékosaként 1997-ben.

Az első három mögött is nagy a tülekedés, a negyedik, BL-t érő pozícióért a Celta és a  Valencia küzd, utóbbi azonban ismét visszaesett, mivel 2-1-re kikapott a bennmaradását ezzel szinte biztosan megőrző Racing Santandertől.

A Valencia mögött még szorosabb a verseny, a hatodik Bilbaót és a 13. Santandert csak négy pont választja el egymástól. Ebben a bolyban van a Barcelona is, amely tehát versenyben van az UEFA-kupás indulásért, a hét végén a Rayót intézték el a katalánok - utóbbi együttes drukkerei szép lassan beletörődhetnek a kiesésbe.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK