Vágólapra másolva!

A két világhírű együttes hosszú évtizedek óta vív egymással éles csatákat, most viszont még a korábbiaknál is nagyobb lehet a harc. Ugyanis már egyik klub sem nyerheti meg a bajnokságot - a diadalt szombaton bebiztosíthatja a szintén BL-elődöntős Juventus -, így még a szokásosnál is fontosabb a nemzetközi siker. A "vendég" Internazionale elnöke, Massimo Moratti a múlt héten kijelentette: Hector Cúper vezetőedző állása is a tét, azt csak a fináléba jutás mentheti meg.

Paolo Maldini, a Milan legendája 1985 óta már számos városi rangadót játszott, s nem tartja különösen fontosnak a bajnoki eredményeket. "Különleges alkalom lesz, mert ezúttal külföldi játékvezető fújja majd a sípot, s 90 perc helyett legalább 180 perces csata vár ránk. Ugyanakkor úgy kell majd kimennünk a pályára és játszanunk, mintha ez lenne a döntő. Az biztos, hogy felejthetetlen élményben lesz részünk."

Silvio Berlusconi miniszterelnök - aki a "vendéglátók" elnöke - örül annak, hogy milánói derbire kerül sor a BL elődöntőjében: "Mindenekelőtt kijelentem: büszke vagyok a Milanra és az Internazionaléra is. Sőt, bízom abban, hogy a döntőben is olasz párharcot rendeznek. Az biztos, hogy a szokásosnál is érdekesebb városi rangadó vár ránk" - mondta a politikus üzletember.

"Szinte mindenki a Milant tartja esélyesebbnek, de én nem látok nagy különbséget a két csapat tudása között. A szezon korábbi egymás elleni mérkőzéseit elveszítettük, de szerintem igazságtalanul" - mondta Javier Zanetti, az Internazionale argentin klasszisa. "Az első pillanattól az utolsóig harcolni akarunk, a szív sokat számíthat. Sokszor csak a lelkesedésen múlik a találkozó sorsa."