Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét elsősorban a Bajnokok Ligája két elődöntőjéről szólt, ám a Real-Juventus, illetve a Milan-Inter összecsapások nem kápráztatták el a futballrajongókat, ráadásul az itt jól teljesítő labdarúgók többsége a hét végén gyengébben, vagy egyáltalán nem játszott. Álomcsapatunkba így elsősorban a hét végi bajnokik alapján válogattuk a futballistákat.
Fábio Costa (brazil, Santos): A brazil bajnokcsapatot a Libertadores-kupa egyik nagy esélyesének tartják, de a csapat csak nagy nehézségek árán jutott be a legjobb nyolc közé. Az uruguayi Nacional ellen a tizenegyesrúgások döntöttek, amelynek során a Santos portása, Fábio Costa három büntetőt is kivédett, továbbjuttatva ezzel együttesét.
Mamadou Seck (szenegáli, AC Ajaccio): A korzikai együttes a kiesés ellen küzd a francia élvonalban, és a hét végén a Nice ellen megszerzett három pont nagy lépés volt a bennmaradás felé. Az Ajaccio első találatát a szenegáli védő, Seck szerezte, aki a lehető legjobbkor érte el szezonbéli második gólját.Donato (spanyol, RC Deportivo): A galíciai együttes átvette a vezetést a spanyol bajnokságban, és a Málaga elleni idegenbeli győzelemből a csapat veterán középhátvédje, Donato góllal vette ki a részét. A brazil származású futballista a Primera División történetének legidősebb mezőnyjátékosa a maga 40 évével, de találatával bebizonyította, hogy még mindig befér a bajnokaspiráns Deportivóba.Marcel Desially (francia, Chelsea FC): A londoni csapat valóságos kupadöntőt játszott a Liverpoollal a Premier League utolsó fordulójában, és a tét a Bajnokok Ligájában való indulás volt. A Kékeknek végül sikerült begyűjteniük a három pontot, és a gárda egyik legjobbja a francia középhátvéd volt, aki amellett, hogy leradírozta a pályáról Michael Owent, még gólt is szerzett.Ian Harte (ír, Leeds United): A leedsieknek végül sikerült szépen befejezniük a szezont, hiszen az utolsó fordulóban az Aston Villa 3-1-re nyertek, és ezzel a 15. helyen zárták a bajnokságot. A birminghamiek ellen az első találatot a balhátvéd Harte szerezte, a tőle megszokott módon egy szabadrúgásból, de alapfeladatát, vagyis az ellenfél támadásainak akadályozását is jól látta el.
Lars Ricken (német, Borussia Dortmund): A dortmundiaknak az utóbbi időben nem nagyon ment a játék, és a második helyük is veszélybe került a Bundesligában, ám a hát végén a Nürnberg ellen végre megint sikerült nyerniük. Ebből Ricken főszerepet vállalt, a középpályás pályafutása második duplázást érte el a német bajnokságban.Marc van Bommel (holland, PSV Eindhoven): A Philips-gyár csapata valóságos gólfesztivált rendezett az Excelsior Rotterdam ellen, az eindhoveniek hét gólt gurítottak a vendégek kapujába, és a főszereplő a csapat középpályása, Van Bommel volt. A válogatott futballista egymaga négy találatát szerzett.Gennaro Gattuso (olasz, AC Milan): A Bajnokok Ligája elődöntője a két milánói klub között gól nélküli döntetlent hozott ugyan, de a mérkőzés remek összecsapás volt, és a találkozó legjobbja a Milan középpályása, Gattuso volt. A válogatott focista a tőle megszokott hatalmas lendülettel futballozott, nem ismert elveszett labdát, és néhány távoli lövéssel is veszélyeztetett.Daniele Franceschini (olasz, Chievo Verona): A Serie A-ban meglehetősen nagy a küzdelem a nemzetközi kupás indulást érő helyekért, és jelenleg a Chievo áll a legjobban a versengő csapatok közül. A veronaiak a már kiesett Comót győzték le 4-2-re idegenben, és a győzelemből a bal oldali középpályás Franceschini két találattal vette ki a részét.
Giovane Élber (brazil, Bayern München): Miután a bajorok bebiztosították maguknak az aranyérmet a Bundesligában, sokan azt gondolták, hogy a hátralévő mérkőzéseket egyszerűen ellazsálják. A hét végén a Hertha ellen aztán alaposan bebizonyosodott, hogy erről szó sincsen: a müncheniek egy hatost rúgtak a berlinieknek, és különösen Élber volt elemében, aki mesterhármast vágott, és ezzel a góllövőlistán is átvette a vezetést.Antonio Cassano (olasz, AS Roma): A Farkasok késői hajrát nyitottak a Serie A-ban, és már a nyolcadik helyen állnak, ami elsősorban Cassanónak köszönhető. A fiatal támadó egyre jobb teljesítményt nyújt a római együttesben, és a hét végén a csapatkapitány Totti nélkül is két gólt ért el a Torino ellen, és az idényben már kilencnél tart.