Vágólapra másolva!
A legrangosabb európai bajnokságok közül hagyományosan az angol fejeződött be leghamarabb, a Premiershipben a hét végén az utolsó fordulót rendezték, és bár a dobogós helyezések sorsa már korábban eldőlt, így is maradt izgulnivaló: a West Ham kiesett, a Chelsea - a Liverpoolt megfosztva a jogtól - a BL-selejtezőben indulhat. A Bundesligában a Hertha 6-3-ra kikapott a Bayerntől, Olaszországban bajnok lett a Juve, a Primera Divisiónban már csak harmadik a Real Madrid.

Angliában a kiesés elleni küzdelemben a West Ham és a Bolton volt érdekelt, és végül a Wanderers lehetett a boldogabb, hiszen a Middlesbrough elleni 2-1-es győzelemmel a gárda ismét bennmaradt a legjobbak között. A hazaiak gyorsan 2-0-s vezetést szereztek, és hogy izgulniuk kellett, ez volt játékosuknak, Michael Rickettsnek volt köszönhető, aki a Borónál a kezdő tizenegyben kapott helyet, és a drukkerek minden egyes labdaérintését hatalmas füttyszóval fogadták. A támadó ugyan gólt tudott szerezni, de a Bolton győzelmét nem tudta megakadályozni - és mint kiderült, a Wanderers egy döntetlennel is bennmaradt volna, hiszen a Kalapácsosok nem tudták megverni a Birmingham Cityt.

Nagy kérdés volt még, hogy ki szerzi meg a negyedik helyet, ami BL-indulást ér, és a Chelsea, illetve a Liverpool közvetlen párharcát a londoniak nyerték meg, ami egyben azt jelentette, hogy Gerard Houllier irányításával a Vörösök 1999 után először végeztek a negyedik helynél hátrébb. A liverpooliak szomorú hét végéjét az Everton tette teljessé, amely hazai pályán kikapott a bajnok Manchester Unitedtől, és ezzel lecsúszott az UEFA-kupaindulást jelentő hatodik helyről, amelyet a Blackburn szerzett meg.

A Manchester City fanatikusai is ünnepelni szerettek volna, hiszen a klub utolsó mérkőzését játszotta a Maine Roadon, hiszen a következő szezonban már új stadionban szerepel a csapat. A Southampton elleni meccs előtt az egyesület egykori legendés játékosai mind megjelentek a kezdőkörben, Kevin Keegan pedig a klub színeiben az elmúlt öt év alatt 103 gólt szerzett Shaun Goaternek adta a csapatkapitányi karszalagot, de a Szentek belerondítottak az ünneplésbe, mivel 1-0-s győzelmet arattak - Peter Schmeichel búcsúja tehát nem sikerült valami szépre.

Az Arsenal ismét gólzáporos győzelmet aratott (Fredrik Ljungberg első mesterhármasát szerezte az Ágyúsok színeiben), a Fulham tavaly október óta először tudott idegenben nyerni, az Aston Villa pedig ismét kikapott idegenben - a birminghamiak január óta képtelenek győzni a Villa Parkon kívül.