Vágólapra másolva!

A találkozó pikantériája - a városi rivalizáláson túl -, hogy a rangadó akár a két vezetőedző sorsáról is dönthet. Az Internazionalénak és Hector Cúpernek a BL az egyetlen esélye, hogy idén nyerjen valamilyen rangos trófeát. Az olasz kupából kiestek a kék-feketék, míg a bajnokságban a Juventus behozhatatlan előnyre tett szert. Ráadásul Massimo Moratti, a klub elnöke kijelentette: az argentin mesternek távoznia kell, ha nem jut a fináléba a csapat.

A Milan a csalódást keltő harmadik helyen áll a Serie A-ban, így Carlo Ancelotti is csak a BL-győzelemmel mentheti meg állását, habár az olasz kupát még megnyerheti együttesével. Alig két héttel ezelőtt a Milan egész középpályás sora sérültlistán szerepelt, de a várva várt szuperrangadóra szinte mindenki harcra kész. A holland Clerence Seedorf, a portugál Ruí Costa és a brazil Serginho is felépült, így egyedül Andrea Pirlóra nem számíthat Ancelotti. Massimo Ambrosini letöltötte eltiltását, így akár ő is pályára léphet kedd este.

Az Internél ugyan mindössze egy futballistát kell nélkülöznie Cúpernek, de az éppen Christian Vieri, az olasz bajnokság gólkirálya. Jó hír viszont, hogy Cristiano Zanetti eltiltása után visszatérhet a középpályára.

Cúpernek taktikai szempontból még egy komoly problémával kell számolnia. Hét olyan játékosa van, aki sárga lap esetén kénytelen lesz kihagyni a manchesteri finálét. Így pedig nehéz lesz megállítani Filippo Inzaghit és az ukrán Andrij Sevcsenkót.

Az első találkozón a Milan "hazai pályán" csak gól nélküli döntetlent ért el, de lehet, hogy ez az eredmény mégis a kiírás szerinti vendéglátóknak kedvezett. Mivel mindkét együttes a San Siróban fogadja ellenfeleit, így a Milan a visszavágón is otthon lesz, de ha gólt szerez, az mégis idegenben lőtt találatnak számít majd, ami adott esetben döntőnek bizonyulhat.

Az Inter csak akkor juthat a fináléba, ha a keddi rangadót megnyeri. A döntetlen minden esetben vetélytársának kedvez, kivéve a 0-0-t, akkor hosszabbításra kerül sor. Mindenesetre a kék-feketéknek erőt adhat, hogy a visszavágót mindössze kilencezer Milan-szurkoló tekintheti meg.