Vágólapra másolva!

"Örülök a továbbjutásunknak, másrészről viszont szomorú vagyok, mivel a sajtó szinte csak azzal foglalkozott, hogy nekem vagy kollégámnak, Hector Cúpernek kell-e felállnia a kispadról. Most őt 'égetik meg', pedig mindent kihozott az Interből. Sajnos fordított esetben velem tennék ugyanezt" - értékelt az egykori remek középpályás.

Cúper és az Inter futballistái érthetően rendkívül csalódottan nyilatkoztak a 80 ezer néző előtt - állítólag akkora volt az érdeklődés, hogy akár három Giuseppe Meazza-stadion is megtelt volna - lejátszott rangadó után. Az örök vesztesnek kikiáltott tréner kitérő választ adott jövőjével kapcsolatban: "Nem rajtam múlik, hogy maradok-e. A döntést a klubvezetés hozza meg, én szívesen folytatnám a munkát."

A szakember szerint a Milan csak a szerencsének köszönheti a továbbjutást, hiszen gyengébben játszott, mint csapata, s azt is elárulta: ugyanolyan szomorú, mint amikor a Valencia edzőjeként büntetőpárbajban alulmaradt a Bayern Münchennel szemben a 2001-es BL-fináléban.

A nigériai Obafemi Martins egyenlítő találata ellenére nagyon szomorú volt: "Egyenlő játékerőt képvisel a két együttes, csak a sors igazságtalansága miatt nem jutottunk a fináléba."

Abban mindkét fél egyetértett: az első találkozó 0-0-s eredménye döntött a Milan javára, mivel vendéglátóként kapott gól nélkül megúszta az első összecsapást.

Carlo Ancelotti zárszóként azt mondta: olasz döntőt szeretne, ezért szerda este a Juventusnak fog szurkolni a Real Madrid ellen.