Vágólapra másolva!

Amit tán soha nem felejtünk, Bozsik Péter manapság is csak arra gondol - valahogy úgy kezdődött ugye a labdarúgó Bajnokok Ligája 2002/2003-as sorozata, hogy a csöpp ZTE megleckéztette a nagy Manchestert. Kellett hozzá persze, hogy még előtte leküzdje az NK Zagreb csapatát, aztán érkezett Koplárovics, a Béla, és egy ország hitt vagy hitetlenkedett. Majd nem történt csoda, szokás szerint a főtáblán már a legjobb magyar nélkül folytatódott a küzdelem.

Az elitnek még közel sem nevezhető 32-es mezőnyből az első csoportkörben nagy meglepetésre már olyan nagyágyúk búcsúztak, mint a Liverpool, a Bayern vagy a Galatasaray. Vesztett pont nélkül jutott tovább a Barcelona, senki sem várhatta komolyan a 16-ba a Baselt vagy a Lokomotiv Moszkvát.

Eredmények, csoportállások az első körben

A következő menetben sem kapott ki a Barcelona, a Basel helytállt, a Lokomotiv pofozógép volt - akárcsak az egy évvel korábban a döntőig menetelő Leverkusen. Kiesett a végső győzelemre is esélyesnek tartott Arsenal, a Dortmund vesztével pedig az történt, hogy a hajrára nem maradt német alakulat.

Eredmények, csoportállások a második körben

Az egyenes kieséses szakasz három-három olasz és spanyol, valamint egy-egy angol és holland csapattal kezdődött - fantasztikus párharcokat láthattunk. Elvesztette veretlenségét a Barcelona, alul is maradt a Juventusszal szemben, meg hát akadt egy finálénak is beillő Real-Manchester a spanyolok sikerével, sok szép góllal, felejthetetlen kilencvenakárhány percekkel.

Képgaléria a negyeddöntőkről

Legjobb négy - három olasz és egy spanyol, Juve-Real és Milan-Inter leosztásban. És amire csak a legfanatikusabb olaszfoci-rajongók számítottak: két itáliai együttes került a május 28-ai manchesteri döntőbe. Ilyen se volt még. A Juve öt, a Milan nyolc év után finálézik. Sokan fanyalognak, a szerencsés, csúnya, darálós foci diadaláról harsognak. De tény: visszaszerezte tekintélyét az olasz futball.

Képgaléria az elődöntőkről

A döntőben végül a Milan diadalmaskodott, miután 120 percnyi gól nélküli játékot követően tizenegyesekkel 3-2-re verte a Juventust. A milánóiak hatodszor hódították el a legrangosabb európai kupatrófeát.

Képgaléria a döntőről