Vágólapra másolva!
Pazarul sikerült Sarló András vezetőedzői bemutatkozása Újpesten. A lila-fehér klubot játékosként, majd trénerként 26 éve szolgáló Sarlós vezetésével ugyanis az ÚFC zsinórban három bajnoki mérkőzését is megnyerte. Ugyanakkor némi szomorúsággal tölti el a szakembert, hogy veszélybe került korábbi együttese, a Fót jövője.

- Amióta átvette a csapatot, mivel sikerült ilyen hatásosan felrázni a játékosokat? - kérdeztük Sarlós Andrást.
- Igyekeztem beszélgetést kezdeményezni a kulcsjátékosokkal, majd a többiekkel is, elsősorban azt kérve tőlük, legyünk egységesek és szerezzük vissza a szurkolók bizalmát. Szerencsére az utóbbi hetek eredményei alapján sikerült visszacsalogatni néhány nézőt a Megyeri úti lelátókra, és ez a célunk a jövőben is.

- Taktikailag is változtatott a csapat szerkezetén?
- Annyiban igen, hogy kicsit hátrébb állítottam az együttest, inkább biztonsági játékra törekedtünk, s bár olykor szerencsénk is volt, a fiúk hozzáállása meghozta az eredményeket. Fontosnak bizonyult még, hogy Kovács Zoltán és Horváth Ferenc is hosszú idő után gólokat szerzett, ennek köszönhetően önbizalommal futballoztak. A leglényegesebb azonban, hogy tényleg egységesek voltunk, a játékosok tudtak egymásért harcolni a pályán.

- Gondolkodtak azon, hogy elérhető közelségbe került a nemzetközi kupaszereplés, amihez el kell érniük a második helyet, vagy szurkolni az MTK bajnoki címéért?
- Eddig csak a dobogóban gondolkodtunk, jómagam pedig mindig csak a következő mérkőzésben, de most hogy mondja, tényleg izgalmas véghajrára lehet számítani. Számunkra azonban a legfontosabb, hogy a szombati rangadón legyőzzük a Fradit.

- Tekintettel az eddigi sikeres szereplésre, a zöldek elleni derbi végkifejlete az ön további újpesti edzői sorsát is befolyásolhatja?
- Az eredmény mindenkor minősíti a trénereket. Természetesen szívesen maradnék, hiszen gyönyörű évtizedeket töltöttem a klubban és kötődöm a lila-fehérekhez, ám a vezetők tiszte eldönteni, kivel képzelik el a szakmai munkát a következő szezonban. Amennyiben mégsem velem, akkor sem bántam meg, hogy elvállaltam a feladatot, megérte belevágnom, mivel már eddig is jó volt együtt dolgozni a csapattal.

- Szintén a jövőjét érintheti, hogy a jövőben az Euroleasing távozik Újpestről, ezzel korábbi egyesülete, a Fót is megszűnhet.
- Ez nagy szomorúsággal töltött el engem is. Abban bíztam ugyanis, ha a Megyeri úton netán nem számítanák rám a továbbiakban, úgy a fóti kispadra még visszatérhetek, de ezek után a csapat puszta léte is veszélybe került. Kár ezért, hiszen jól működő kapcsolat volt, tehetséges fiatalokkal foglalkozhattam Fóton, támogatók nélkül azonban képtelenség biztosítani a további működést. Hiába, kőkemény világban élünk, minden apró sikert meg kell becsülnünk, mert egyik pillanatról a másikra változhat a helyzet.

Bánki József