Vágólapra másolva!
Bár még javában tart a magyar bajnokság, mi több, komoly izgalmakra lehet számítani a záró fordulókban, ám a figyelem már a magyar válogatott júniusi Eb-selejtezői felé is irányul. Gellei Imre szövetségi kapitány együttese ugyanis június 7-én a csoportban jelenleg élen álló Lettországot fogadja, három nappal később pedig San Marinóban lép pályára. A lettek elleni találkozóra a Puskás Ferenc-stadionban kerül sor, a miniállamban rendezendő 90 percre az MLSZ szurkolói utazást is szervez.

A Lettország elleni selejtezőre egyébként kedden kezdik árusítani a belépőket, 1900, 2900 és 5000 forintos áron, amelyeket a stadion pénztáraiban, illetve az ország IBUSZ-irodáiban vásárolhatnak meg a szurkolók. A június 7-ei, a magyar csapat számára nagy jelentőségű találkozó 20.15-kor kezdődik, s a 90 percet a civilben fogorvosként praktizáló, rutinos német játékvezető, Markus Merk dirigálja.

Egy nappal korábban, ugyancsak a lettek ellen lép pályára a remek formába lendült U21-es válogatott. Róth Antal legénysége Dunaújvárosban, a megújult Dunaferr-stadionban fogadja a jó erőkből álló korosztályos balti együttest. Erre a mérkőzésre egységesen 800 forintba kerülnek a jegyek, ám a diákok és a nyugdíjasok ingyen tekinthetik meg a 90 percet.

A Lettország elleni fellépést követően három nappal mindkét válogatottunk San Marinóban szerepel újabb Eb-selejtezőn, amelyre az MLSZ hivatalos partnere, az IBUSZ segítségével, szurkolói utat szervez. A tervek szerint június 9-én indulna a charterjárat, amely a másnapi mérkőzés után azonnal visszaindul Budapestre. A túra költsége a drukkerek számára - szállással, repülőtéri illetékkel, helyi transzferrel együtt - 139 ezer forintba kerül, ugyanakkor, akik nem a szervezett utazást választják, azok is az IBUSZ irodáiban juthatnak hozzá a meccs belépőihez.

A két kapitány, Gellei Imre az A válogatott, és Róth Antal, az U21-es gárda szakvezetője egy nappal az utolsó bajnoki forduló előtt, május 30-án jelöli ki keretét. Ami biztos: a Luxemburg ellen jó játékkal és két góllal debütált Szabics Imre - aki azóta már idehaza, a Ferencvárossal tréningezik - újra meghívást kap a nemzeti tizenegybe.

Bánki József