Vágólapra másolva!
A szombati, bronzéremről is döntő Debrecen-Újpest mérkőzésen mindkét csapat több meghatározó játékosát nélkülözi. Pontosabban, a liláknál csupán a három sárga lapos Kovács Zoltán kényszerül a lelátóra az alapemberek közül, ugyanis a különben is sok mérkőzést kihagyott cseh Radek Sloncik sérülése miatt már korábban befejezte a szezont. A DVSC-nél viszont az együttes tengelyét veszítette el Szentes Lázár vezetőedző.

A "Lokinál" a nagyszerű idényt maga mögött tudó horvát kapus, Sandro Tomic újra megsérült, őt az utánpótlás válogatott Balogh János helyettesíti az Újpest ellen, továbbá nem játszhat az irányító Sándor Tamás, valamint a gólerős román Sabin Ilie sem. Utóbbi kettő eltiltás okán hiányzik, precízebben Sándor három sárga lapos, Ilie pedig kiállítása miatt nézheti civilben a meccset.

A 90 perc érdekessége, hogy a Debrecen a Megyeri úti 3-0-s győzelme után léphetett fel a dobogóra, a liláknál pedig Szabó Andrást ezt követően váltotta a kispadon Sarlós András, akivel, azóta is veretlenek a violák, s vissza is szerezték a harmadik helyet.

A tét tehát a debreceni fellépésen a bronzérem megszerzése, ezzel pedig a nemzetközi kupaszereplés lehetősége, a kulcsemberek hiánya pedig éppen ezért nyomasztja a szakvezetőket.

Bánki József