Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga hét végi, 31. fordulójában sok kérdés eldőlhet. Amennyiben a Fradi nyer és az MTK kikap, az aranyérem a zöldeké lesz, míg a biztos kieső Dunaferr mellett a Kispest is búcsúzhat az élvonaltól, feltéve, hogy kikap Zalaegerszegen, a Békéscsaba pedig pontot szerez Sopronban.

A Borsodi Liga állása

Pénteken az alsóházban tisztulhat a kép, az első osztályú tagságért egymással nagy csatát vívó Békéscsabai Előre és Kispest-Honvéd egyaránt idegenben lép pályára. A játéknapot a Matáv-Sopron otthonában szereplő békéscsabaiak várják kedvezőbb helyzetből, hiszen két pont az előnyük riválisukkal szemben. Ha pontot szereznek, a fővárosi klub pedig kikap a toronymagasan vezető és már mindenképpen hetedik helyen végző Zalaegerszegi TE vendégeként - a papírforma ezt ígéri -, akkor biztosítják bennmaradásukat. A szabályok szerint ugyanis pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak, s ez a Békéscsabának kedvez.

A felsőágon ugyanilyen zűrzavaros a helyzet: két fordulóval a bajnokság vége előtt a Fradi és az MTK azonos pontszámmal áll az élen, s a döntés már a saját kezükben van. A hét végén a zöldek rangadót játszanak, hiszen Győrött kell pályára lépniük, s egyáltalán nem néznek könnyű meccs elé. A hazaiaknál Baranyai, Nicsenko, Stark és Szanyó nem teljesen egészséges, a Fradiban pedig a sípcsonttörés miatt kórházban lévő Sowunmi mellett Kapic sem biztos, hogy játszik.

Az MTK hazai pályán fogadja azt a Siófokot, amely legutóbb nagyon elkalapálta Illéséket a Balaton-partján. A kékeknél Komlósi, Győri, Némethy és Elek hetek óta harcképtelen, nem játszhat Ferenczi és Horváth sem, de kiesett a sorból Jezdimirovic is, aki a Győr ellen begyűjtötte harmadik sárga lapját, ismét játszhat viszont Czvitkovics. A Siófoknál Sipeki mellett az eltiltott Pantic hiányzik majd, ám a csapat remekül felkészült a találkozóra: a hét közepén Csank János vezetőedző meghívására őzpörkölttel "melegített" az együttes.

Amennyiben a Fradi nyer és az MTK kikap, úgy már bajnok Garami József legénysége, hiszen legjobb esetben is pontazonosság lehet már csak a két csapat között, ebben az esetben pedig a már említett egymás elleni mérleg a Fradit juttatja aranyhoz.

A dobogó szempontjából fontos találkozó vár a Debrecen és az Újpest együttesére is, jelenleg a fővárosiak hárompontos előnnyel állnak a harmadik helyen. A hazaiaknál Szentes Lázár komoly szakmai kihívás előtt áll, csapata gerince ugyanis kiesett. A hét közepén nem vehetett részt az edzéseken a combsérüléssel bajlódó Tomic, a műtét után lábadozó Sketiani, és Dombi sem, míg Sándor Tamás, illetve Sabin Ilie eltiltását tölti. A vendégeknél Sloncík és Tchur idén már nem lép pályára, Szélesi a bokáját fájlalja.