Vágólapra másolva!
Jesús Gil y Gil, az Atlético Madrid elnöke és többségi tulajdonosa az AS című sportnapilapban bejelentette: haladéktalanul lemond klubvezetői posztjáról, a június 15-i Atlético Madrid-Real Madrid városi derbi lesz utolsó mérkőzés, amelyen ő a Manzanares-parti csapat elnöke.

"Abban a reményben távozom 16 év után, hogy olyasvalaki veszi át a helyemet a klub élén, aki rendbe tudja tenni az Atlético szénáját" - mondta a 69 éves presidente. "Én vagyok a fekete bárány, feleslegesnek érzem magam a csapatnál. Belefáradtam abba, hogy minden hónapban be kell vágnom valamit a zálogházba - persze jelképesen -, hogy tovább tudjam működtetni az együttest."

A börtönviselt egykori építési vállalkozó, később Marbella város polgármestere egyike a spanyol futball legvitatottabb személyiségeinek.

"A világ összes hibáját elkövettem az évek során" - folytatta az önmarcangolást Gil. "Tőkeemelés lesz a klubnál, és az a benyomásom, hogy csak akadálya lennék a megújulási folyamatnak. Nyugodjon hát meg mindenki, nem teszek keresztbe, szép csendben lelépek a színről."

"Kíváncsi vagyok, ki lesz olyan bátor és önzetlen, hogy betegyen annyi pénzt, amennyit én tettem be az évek során. Abból is elegem lett, hogy zsiványnak, gazembernek nevezzenek. Akkor siettem a klub segítségére, amikor az a megszűnés határán volt, s az Atlético Madridnak köszönhetem, hogy most jóval szegényebb vagyok, mint amikor a klubhoz kerültem. Az igaz, hogy a klub által biztosított ismertségnek köszönhetően lehettem Marbella polgármestere, de nézzék meg, mire jutottam."

Gil azt is bejelentette, hogy a klub a fia, Miguel Ángel Gil és az alelnök, Enrique Cerezo vezetése alatt marad.

Ch. Gáll András